Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΔΥΤΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«Στον καπιταλισμό δεν έχει προκοπή... »

Motion Team

«Στον καπιταλισμό δεν έχει προκοπή - αντίσταση, αγώνας, ανατροπή». Το σύνθημα αυτό ακούστηκε απ' άκρη σ' άκρη της Δυτικής Μακεδονίας και εξέφρασε την απόφαση του εργαζόμενου λαού της περιοχής που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ να δυναμώσει τον αγώνα, μέχρι την ώρα που ο πλούτος που παράγει να περάσει στα χέρια του. «Τα κέρδη κι η ανάπτυξη των καπιταλιστών είναι βουτηγμένα στο αίμα εργατών», διαδήλωσαν οικοδόμοι Ελληνες και μετανάστες στην Κοζάνη, αλλά και οι εργατοϋπάλληλοι της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, που καθημερινά μετρούν θύματα στο βωμό της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Μαζί με τη νεολαία, χέρι - χέρι, εργάτες όλων των κλάδων δουλιάς πορεύτηκαν σε κάθε πόλη, στην Καστοριά, τη Φλώρινα, και στα Γρεβενά, όπου χτες πραγματοποιήθηκε ο μαζικότερος πρωτομαγιάτικος γιορτασμός των τελευταίων χρόνων.

Στις Σέρρες, αγροτιά κι εργαζόμενοι, μαζί με τους σπουδαστές έδωσαν βροντερό «παρών» και ξεσήκωσαν την πόλη με τη μαχητική πορεία. Αντίστοιχα μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν στο Κιλκίς, στη Βέροια, στα Μουδανιά και στο Σταυρό, στα Γιαννιτσά και την Κατερίνη, όπου επίσης χτες εξελίχθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στην πόλη, με ιδιαίτερα μαζική την παρουσία της νεολαίας και των γυναικών. Στη Νάουσα, οι κλωστοϋφαντουργοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, κόντρα στην πολιτική πριμοδότησης της εργοδοσίας.

Παντού, σε όλες τις συγκεντρώσεις, παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζουν στους δήμους και τις νομαρχίες, το ΚΚΕ και οι άλλες συνεργαζόμενες αγωνιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ