Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ οι αλλαγές που προωθούνται

Το κεφάλαιο είναι ο μόνος κερδισμένος από τις αντιδραστικές αλλαγές, που προωθούνται με βάση το τελικό πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

Την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, εντατικοποίηση των σπουδών, ένταση των ταξικών φραγμών και απευθείας έλεγχο των ιδρυμάτων από το κεφάλαιο, ήρθε να ενισχύσει το τελικό πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για το νέο νόμο - πλαίσιο, που κατατέθηκε χτες.

Οι εξελίξεις στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας χτυπούν συναγερμό στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, οι πρώτοι που θα βιώσουν στο πετσί τους τις αντιδραστικές αλλαγές.

Προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να αναπτυχθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο Παιδείας, σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης. Που, με κινητοποιήσεις μαζικές, μαχητικές, θα συσπειρώνει και θα ευνοεί την κοινή πάλη, αποφασισμένο να μην κάνει βήμα πίσω από τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και των παιδιών της για ολόπλευρη μόρφωση.


ΣΕΛ.  5,    13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ