Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οι υποψηφιότητες προκαλούν αναταράξεις

Η «δυστοκία» στην επιλογή υποψηφίων δημάρχων για τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας προκαλεί εσωκομματικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ. Το προφανές πολιτικό πρόβλημα, δηλαδή η διαφαινόμενη ήττα, γίνεται αιτία αντιπαραθέσεων, αφού πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε δέχονται να ηγηθούν των ψηφοδελτίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά για να μη χρεωθούν την αποτυχία. Στο πλαίσιο αυτών των «δυσκολιών», εκδηλώθηκε χθες έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των Θ. Πάγκαλου και Ευ. Βενιζέλου με αφορμή συνέντευξη του πρώτου στα «Νέα».

Με πρόθεση να διεκδικήσει το ποσοστό της δημοσιότητας, που πιστεύει ότι του ανήκει, και με τη γνωστή αμετροέπεια, ο Θ. Πάγκαλος αναφέρεται στους πάντες και τα πάντα.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες στους τρεις μεγάλους δήμους και τη στάση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Να αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη Θεσσαλονίκη και να πει, π.χ., ο Πάγκαλος, και μετά να βγει ο Πάγκαλος και να πει κατάμουτρα στους ψηφοφόρους "όχι, δεν είμαι υποψήφιος". Ετσι, για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Οι χαριτωμένες αρνήσεις δε μου αρέσουν».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος πίστεψε ότι «φωτογραφίζεται» από τον Θ. Πάγκαλο. «Οπότε, εάν κατέβω υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, θα την κερδίσω, πιθανότατα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Πάγκαλο «να ασχολείται με τα της δικής της εκλογικής περιφέρειας ή, τουλάχιστον, με τα προβλήματα της Αθήνας».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι βρίσκεται «κοντά στις περισσότερες θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και χαρακτηρίζει αστεία τη συζήτηση για τη μετά Παπανδρέου εποχή». Ασκεί δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό, για τον οποίο λέει ότι θέλει να βαδίζει η χώρα χωρίς πυξίδα.

Τέλος, «φωτογραφίζοντας» το εαυτό του, δήλωσε: «Κάποτε ο αριστερός ήταν κάποιος που αγωνιζόταν για την κοινωνική αλληλεγγύη. Με κίνδυνο προσωπικό και με κόστος. Τώρα είναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο να είσαι αριστερός. Και αν η αριστερή σου ταυτότητα συνοδεύει ένα άνετο εισόδημα, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο».

«Παίζει την ίδια κασέτα»

Η Αλέκα Παπαρήγα κλήθηκε χτες από δημοσιογράφο, στη διάρκεια των δηλώσεων που έγιναν μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, να απαντήσει στις απόψεις που εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Θ. Πάγκαλος και αφορούσαν στην αριστερά. Σχολίασε επ' αυτού: «Τι να του απαντήσω; Μήπως πρόκειται να μελετήσει ή να βγάλει συμπεράσματα από την απάντηση, ή να σεβαστεί την απάντηση; Εχει μια κασέτα και την παίζει συνέχεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωσαν συνεργασία εν μέσω αντιδράσεων (2015-09-01 00:00:00.0)
Επίδειξη υπευθυνότητας απέναντι στην πλουτοκρατία (2012-06-18 00:00:00.0)
Σε διαδικασία αναπαλαίωσης για να διατηρήσει ρόλο (2012-05-12 00:00:00.0)
Σενάρια και παζάρια με φόντο τις κάλπες (2012-05-10 00:00:00.0)
Εσωκομματικοί ανταγωνισμοί ενόψει διαδοχής (2012-03-01 00:00:00.0)
Ιστορίες του... ασανσέρ και της διαδοχής (2000-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ