Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Τα πάντα στο κεφάλαιο

Εγκρίθηκε η πρόταση για το «Σύστημα Διαχείρισης Γεωγραφικής Πληροφορίας Δημόσιας Περιουσίας»

«Πρόσω ολοταχώς» για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου έχει βάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με χτεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κάνει γνωστό ότι εγκρίθηκε η πρόταση που συνέταξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με θέμα το «Σύστημα Διαχείρισης Γεωγραφικής Πληροφορίας Δημόσιας Περιουσίας». Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει, ότι η σχετική πρόταση αποτελεί ένα μέσο με στόχο να βγάλει τη δημόσια ακίνητη περιουσία στο σφυρί. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική η ανακοίνωση επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα, σύμφωνα με τις οποίες στόχοι του έργου είναι μεταξύ άλλων:

  • η δημιουργία προϋποθέσεων που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις στον τομέα του real estate (επενδύσεις ακινήτων) και στον τουρισμό
  • η διευκόλυνση της χάραξης οικονομικής και περιβαλλοντολογικής πολιτικής με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
  • η ενίσχυση των δομών της Δημόσιας Διοίκησης στο δημοσιονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα.

Αναφέρεται ακόμη ότι το έργο θα συμβάλλει και στη διαχείριση και παρακολούθηση των υποθέσεων που σχετίζονται με τη δημόσια περιουσία (πώληση, μίσθωση κλπ).

Για να μην αδικούμε βέβαια την κυβέρνηση, την απόφαση να παραδώσει στους ιδιώτες, όλα τα φιλέτα των δημόσιων κτημάτων - συνεχίζοντας επάξια τις ανάλογες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ - την έχει διακηρύξει από τις αρχές του 2004. Στόχος επομένως, να παραδώσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, ό,τι δεν πρόλαβε να εκποιήσει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή παραλίες, ορεινούς όγκους, δασικές εκτάσεις, λίμνες, με μεγάλες εκτάσεις γης, όπου δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα τραπεζικές εταιρίες, οι οποίες εισβάλουν όλο και πιο δυναμικά στις επενδύσεις ακινήτων, εκτοπίζοντας τους παραδοσιακούς μικρούς εργολάβους που δραστηριοποιούνται στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ