Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Συντονισμένη δράση για τους άνεργους

Σύσκεψη το Σάββατο στα γραφεία της Ομοσπονδίας

Σε πανελλαδική σύσκεψη, με στόχο το συντονισμό του αγώνα για την προστασία των ανέργων και απολυμένων του κλάδου, καλεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) μεθαύριο Σάββατο, 6/5, στις 12μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η πρωτοβουλία αφορά στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, αλλά ιδιαίτερη σημασία αποκτά - λόγω των εξελίξεων - η συμμετοχή των εργαζομένων απ' τη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», τη ΦΑΝΚΟ, την ΗΛΤΕΞ, την ΚΟΡΤΑΚ, τα βαφεία της Θεσσαλονίκης, τα Κλωστήρια της Πρέβεζας, τους Ομίλους ΗΛΙΑΔΗ και ΗΛΙΟΦΙΝ.

«Επιχειρήσεις υπολειτουργούν ή θέτουν σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, άλλες τελικά κλείνουν σπρώχνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Ολοι αυτοί οι συνάδελφοι, μετά από 15 - 20 - 25 χρόνια δουλιάς σε αυτές τις επιχειρήσεις βρίσκονται στο δρόμο με τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας (320 ευρώ για ένα χρόνο) χωρίς καμία δυνατότητα να βρουν δουλιά», τονίζει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία.

Και καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μάστιγα της ανεργίας που καθόλου δεν «εξαφάνισαν» τα μέτρα που ανακοίνωσε δήθεν για τη στήριξη των απολυμένων της Νάουσας, επισημαίνει: «Η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης σχετικά με την προστασία των ανέργων είναι τα προγράμματα της μερικής απασχόλησης και του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων. Χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη μέσα από αυτές τις εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ