Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Προσπάθεια δίωξης των κομμουνιστών

Ερώτηση - καταγγελία του ΚΚΕ στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ως αντιδημοκρατική, χαρακτήρισε την απαγόρευση στα πρώην μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ρουμανίας να κατέχουν θέση στο δημόσιο τομέα, η οποία ψηφίστηκε με νόμο από την κυβέρνηση της χώρας, κατήγγειλε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Σε ερώτησή της προς το Συμβούλιο της ΕΕ, Δ. Μανωλάκου, επισήμανε ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας και των συνεχιζόμενων διώξεων ενάντια σε κομμουνιστές, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και της δράσης τους.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην Ερώτησή της, «η Γερουσία της Ρουμανίας ψήφισε νόμο, με τον οποίο απαγορεύεται σε όλα τα πρώην μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ρουμανίας να κατέχουν θέσεις στο δημόσιο τομέα. Με το νόμο αυτό μεταφέρονται και στη Ρουμανία παρόμοιες αποφάσεις που έχουν ληφθεί και σε άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, κυρίως των Βαλτικών χωρών, με τις οποίες απαγορεύονται επίσης η κομμουνιστική ιδεολογία, η λειτουργία των κομμουνιστικών κομμάτων και η χρησιμοποίηση κομμουνιστικών συμβόλων.

Τι πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει το Συμβούλιο, για να γίνουν σεβαστά θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, όπως η αρχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης, ώστε να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και στην πολιτική τους δράση, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ