Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Τραγική η κατάσταση στους χώρους Υγείας

Περιοδεία στο ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας κλιμακίου της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας»

Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλιάς, η έλλειψη σύγχρονων απαραίτητων μηχανημάτων, η παλαιότητα και ακαταλληλότητα των κτιρίων, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και ταλανίζουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής.

Τα προβλήματα αυτά συζήτησε με ασφαλισμένους και εργαζόμενους την περασμένη Πέμπτη κλιμάκιο της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας» (ΠΑΚΕ), το οποίο με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας Αντώνη Χοροζάνη πραγματοποίησε περιοδεία. Ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τραγική κατάσταση και στους δύο χώρους Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στα ιατρεία του ΙΚΑ και του Κέντρου Υγείας λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Την ίδια στιγμή, μεγάλες παραμένουν και οι ελλείψεις προσωπικού και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οπως σημειώνει και σε σχετική ανακοίνωση που μοίρασε η ΠΑΚΕ: «Τα προβλήματα αυτά δεν είναι τυχαία ή προσωρινά. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της Υγείας που εφάρμοζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ».

Στην κατεύθυνση στήριξης αυτής της πολιτικής κινήθηκε και η δημοτική αρχή Ελευσίνας που στηρίζεται από τον ΣΥΝ, σημειώνει στη συνέχεια η ΠΑΚΕ για να συμπληρώσει ειδικότερα: «Δεν οργάνωσε καμία αγωνιστική κινητοποίηση για διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων για την απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους Υγείας της περιοχής. Δε συμπαραστάθηκε στις κινητοποιήσεις υγειονομικών, που διεκδικούσαν αναβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Δε στήριξε τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων για στελέχωση των ιατρείων του ΙΚΑ. Αντίθετα, ο δήμαρχος στήριξε την πολιτική της κυβέρνηση και της διοίκησης του νοσοκομείου, ακόμα και στο θέμα της απομάκρυνσης του αμιάντου. Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να συγχαρεί με επιστολή του την διοικήτρια για τη δήθεν αναβάθμιση του Θριάσιου νοσοκομείου. Γνωρίζει όμως ότι αυξάνεται καθημερινά η ταλαιπωρία των ασθενών, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και προωθείται η ιδιωτικοποίηση νέων υπηρεσιών του νοσοκομείου».

Γι' αυτό η ΠΑΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν τα κόμματα και τις δημοτικές Κινήσεις που στηρίζουν και εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων στην ΤΑ. Να συμπαραταχτούν και να ενισχύσουν τις δυνάμεις που συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ