Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

ΜΙΑ «ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ»: «Οι κοινωνικές αντιθέσεις, οι πολιτικές αντιφάσεις και οι στρατηγικές περιπλοκές της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν αντιμετωπίζονται με τον παραδοσιακό εργατισμό, τον κλασικό συνδικαλισμό, τον κομματικό ηγεμονισμό, την ομογενοποίηση των κοινωνιών και τη χειραγώγηση των πολιτών. Τα νέα κοινωνικά κινήματα αντιπροσωπεύουν μια ρεαλιστική δυνατότητα πολλαπλής εναλλακτικής πρότασης» (ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στο Φόρουμ / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

...ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ: «Μήνυμα για ενεργό παρουσία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εκδηλώσεις του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ έστειλε χθες ο Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας μάλιστα τους κοινούς στόχους που υπάρχουν για τα περισσότερα παγκόσμια προβλήματα με τη Σοσιαλιστική Διεθνή» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

...ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ: «Η μόνη δύναμη η οποία, όχι μόνο κάνει κριτική στο Φόρουμ, μιλώντας ακόμη και για χρηματοδότηση από πηγές του ιμπεριαλισμού, μιλώντας για μια συνάντηση που στηρίζει το γαλλογερμανικό ιμπεριαλισμό, είναι μία δύναμη, ένα κόμμα, το ΚΚΕ, το οποίο συμμετέχει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ο Α. Αλαβάνος στο Φόρουμ / «ΑΥΓΗ»).

...ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΑΠΙΟ: «Ο αδελφός του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, κ. Χαράλαμπος Μίχας, έμπορος κρεάτων, φαίνεται να είναι ο προμηθευτής νωπών κρεάτων (...) όπου κατασχέθηκαν αρνιά και κατσίκια γιατί παρουσίαζαν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία αλλοιώσεις (αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτήρων με δυσάρεστη οσμή, γλοιώδες επίστρωμα στη θωρακική και κοιλιακή χώρα). Αμέσως μετά την αποκάλυψη ο νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας δήλωσε στην "Κ" ότι πρόκειται για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

...ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟ: «Οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, αλλά οι καταναλωτές δε συμμερίζονται την αισιοδοξία τους, με αποτέλεσμα να έχουμε μια "ανισόρροπη" ανάπτυξη που ίσως να μην είναι διατηρήσιμη...» (η Σάντρα Πέτκοφ, της Lehman Brothers / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ