Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αποσύρθηκαν μη ασφαλή σχολικά είδη

Την απόσυρση τριών σχολικών ειδών από την αγορά ζήτησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Γενικού Χημείου του Κράτους, καθώς αποδείχτηκε ότι πρόκειται για μη ασφαλή προϊόντα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (ΓΓΚ), ζητήθηκε η απόσυρση:

  • Γόμας σε σχήμα βιβλίου στην οποία αναγράφεται «NOTAS MILAN» και εισήχθη στην ελληνική αγορά από την εταιρία «PLANET» Τόπαλης Αθ. και Υιός, επειδή περιείχε φθαλικό δις - (2αιθυλεξύλ) εστέρα σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπτού ορίου.
  • Διαφανούς κόλλας γενικής χρήσης με την επωνυμία «El Cover» που διατέθηκε στην αγορά από την εταιρία Ι. Τζεζάνας, επειδή δεν έφερε τις απαιτούμενες ενδείξεις στην ελληνική γλώσσα.
  • Διαλυτικού «Thinner Cores» 20 ml. με γραμμοκώδικα 9 023800611093 και εισήχθη από την εταιρία MASS Χαρτικά ΑΕΕ - Εισαγωγές Ειδών Χαρτοπωλείου. Στην εταιρία θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, επειδή αρνήθηκε να αποσύρει το προϊόν, ενώ από τη ΓΓΚ ανακοινώθηκε ότι δόθηκαν οδηγίες στις ελεγκτικές αρχές ώστε να εντοπίσουν και να δεσμεύσουν τα αποθέματα που κυκλοφορούν στην αγορά και να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας στον οποίο υποβλήθηκε η μηνυτήρια αναφορά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ