Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αντιδρούν στο χαράτσι!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στην πλατεία Δικαστηρίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το παράνομο και εκβιαστικό χαράτσωμα, που επιβάλλουν στους αγρότες η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΠΑΣΕΓΕΣ για τη διαδικασία ενεργοποίησης των οριστικών δικαιωμάτων καλλιέργειας, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, στην Καρδίτσα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Στη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων καλούνται να δώσουν αγωνιστικό «παρών» οι αγρότες του νομού, απαιτώντας να σταματήσει άμεσα το παράνομο χαράτσωμα και να στείλουν μήνυμα καταδίκης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας στο βίαιο ξεκλήρισμά τους.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες, που αυτές τις μέρες προσέρχονται στις Ενώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, είναι ιδιαίτερα οργισμένοι και αγανακτισμένοι για το χαράτσι, καταγγέλλοντας ότι φέτος καλούνται να πληρώσουν περισσότερα από πέρσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Φάρσαλα πολλοί είναι οι αγρότες που προειδοποιούν πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον περασμένο Μάρτη η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, για να εισπράττουν το σύνολο της επιδότησης, επισημαίνοντας ότι δεν υποχρεούνται να πληρώσουν το νέο «χαράτσι» για το ΟΣΔΕ, που επιβάλλουν η κυβέρνηση, η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις Συνεταιρισμών, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα «δικαιώματα» ενιαίας ενίσχυσης. Επίσης, αντιπροσωπεία της είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το βασικό κανονισμό της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, δεν προβλέπεται καμία παρακράτηση σε βάρος των αγροτών για τη λειτουργία του ΟΣΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ