Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ολοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και συσπείρωσης με τη γραμμή της σύγκρουσης, απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μπολιάσουν με ταξικά αιτήματα τον απεργιακό τους αγώνα
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μπολιάσουν με ταξικά αιτήματα τον απεργιακό τους αγώνα
Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ, Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και την Πολεμική Βιομηχανία στην απεργία στις 10 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτελεί τη μόνη απάντηση στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, στις ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στηρίζουν και διευκολύνουν αυτή την επίθεση. Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αχειροποιήτου. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια καλούν και οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.

Η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις, εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα μέσα από τις πολιτικές λιτότητας, τη γενίκευση της εμπορευματοποίησης στοιχειωδών κοινωνικών τομέων και υπηρεσιών, την απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, μεταφορών και του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της παραπέρα συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στις τράπεζες και συνολικά, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στις πρώην ΔΕΚΟ, την ένταση των μηχανισμών χειραγώγησης και πειθαναγκασμού των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση, ώστε αυτή πιο αποτελεσματικά να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και άλλα.

Μόνη απάντηση σε αυτά είναι οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ, προτάσσοντας το διεκδικητικό πλαίσιό του στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τους φορείς της.

Απεργιακές συγκεντρώσεις, στα πλαίσια της απεργίας των εργαζόμενων σε Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες, στις 10 Μάη, διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και στο Βόλο στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις.

Ωράριο «λάστιχο» και στο Δημόσιο

Την αντεργατική επίθεση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων εντείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρώντας, σύμφωνα με χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Απογευματινής», στην καθιέρωση ευέλικτου ωραρίου στο Δημόσιο. Η σχετική ρύθμιση, όπως αναφέρεται, περιλαμβάνεται μέσα στη συνολικότερη νομοθετική ρύθμιση για την αναπροσαρμογή των ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο, και η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Ιούλη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση - όπως παρουσιάζεται στο δημοσίευμα - δε θα υπάρχει διάκριση μεταξύ θερινού και χειμερινού ωαρίου και οι ώρες εργασίας θα είναι 8.30 με 16.00 ή 09.00 με 16.30. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για επιβολή ευέλικτου ωράριου εργασίας, καθώς ύστερα από απόφαση του αρμόδιου οργάνου του οικείου φορέα μπορεί το προσωπικό «να κατανέμεται σε πρωινή και απογευματινή βάρδια ή σε συνεχές εναλλασσόμενων βαρδιών ή διακεκομμένο ωράριο» ανάλογα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (2010-05-04 00:00:00.0)
Να καταδικαστούν στην πράξη οι αντιλαϊκές πολιτικές (2008-12-06 00:00:00.0)
Απεργιακό «ΟΧΙ» στην αντεργατική πολιτική (2005-11-11 00:00:00.0)
«Να αντισταθούμε»! (2005-07-13 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη υπονόμευση των αγώνων (2005-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ