Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Νέα χαράτσια

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο ο λαός καλείται να πληρώσει «τα σπασμένα» για τη συνέχισή του

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά το νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο, με το οποίο ο ελληνικός λαός καλείται να χρηματοδοτήσει με πρόσθετα «χαράτσια» τη συνέχισή του και να πληρώσει τα «σπασμένα» της κακοδιαχείρισης που διαπιστώθηκαν στο έργο τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, «απλουστεύονται» μια σειρά από διαδικασίες σύνταξής του, χωρίς να προβλέπεται η σύνταξη του Δασολογίου, θέτοντας σε κίνδυνο τμήματα της δημόσιας περιουσίας να κατακυρωθούν στους καταπατητές.

Σύμφωνα και με χτεσινή δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ από τα 1.500 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τα 1.115 με «κτηματόσημα» και άλλα τέλη, όπως: Ειδικό τέλος 35 ευρώ μόλις υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας και ξεχωριστά 20 ευρώ για κάθε αποθηκευτικό χώρο ή γκαράζ. Ειδικό τέλος 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας κάθε ακινήτου που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Ειδικό τέλος 5 ευρώ για έκδοση πιστοποιητικών ή για υποβολή ένστασης. Προσαύξηση 1 τοις χιλίοις επί των δικαιωμάτων που εισπράττουν σήμερα τα υποθηκοφυλακεία.

Επίσης με άλλες διατάξεις «φορτώνουν» στους δήμους της Αττικής την αρμοδιότητα κατασκευής διαφόρων αντιπλημμυρικών έργων, χωρίς την εξασφάλιση και των αναγκαίων κονδυλίων, γεγονός που θα οδηγήσει στην επιβολή «πλημμυρόσημων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ