Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο στόχαστρο όλες οι γενιές των εργαζομένων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το Ασφαλιστικό

«Οι προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό αποκαλύπτουν πως υπάρχει συνεργία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην εφαρμογή των ήδη αντιασφαλιστικών νόμων και στη νέα πιο σφοδρή αντιασφαλιστική καταιγίδα που ετοιμάζουν» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Μόνο η θέση του ΠΑΣΟΚ για την "αναγνώριση των κοινωνικών εταίρων" και η εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ του 1993 και του ΠΑΣΟΚ του 2002 αρκούν για να δείξουν σε όλους τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται μαζί με τη ΝΔ υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου και ενάντια στα δικά τους δικαιώματα.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό ανταποκρίνονται στις αντιδραστικές απαιτήσεις της πλουτοκρατίας και αποτελούν συμβολή του ΠΑΣΟΚ στο διάλογο της απάτης και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ για να ξεδιπλωθεί η νέα επίθεση, με στόχο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα όρια συνταξιοδότησης, να περιορίσουν και να καταργήσουν τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να αυξήσουν τις εισφορές των εργαζομένων, να ιδιωτικοποιήσουν το ασφαλιστικό σύστημα και να μειώσουν παραπέρα τις συντάξεις.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για "εθνική κατώτατη σύνταξη" σκοπεύει να δημιουργήσει ένα επίπεδο κατώτερο ακόμα και από τη σύνταξη εξαθλίωσης του ΕΚΑΣ και αντί για σύνταξη - δικαίωμα των εργαζομένων να καθιερωθεί το επίδομα της ελεημοσύνης.

Στο στόχαστρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται όλες οι γενιές των εργαζομένων, κυρίως η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, που το κεφάλαιο τη θέλει εντελώς απροστάτευτη για να την εκμεταλλεύεται χωρίς έλεος, χωρίς και τα στοιχειώδη δικαιώματα που είχαν οι προηγούμενες γενιές.

Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται σήμερα. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε, τους χρωστούν!

Οπως και πριν έτσι και τώρα ο "κοινωνικός διάλογος" είναι μια απάτη. Τα αντιδραστικά μέτρα είναι προαποφασισμένα εδώ και καιρό. Η επίθεση χτυπά όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, όλα τα λαϊκά στρώματα. Ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση.

Διεκδίκηση όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και στα 50 για τα βαριά και ανθυγιεινά. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ και βασικός μισθός 1.300 ευρώ. Σταθερή δουλιά για όλους - 35ωρο- 7ωρο - 5ήμερο. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην κατεύθυνση της κατάργησής τους. Να πληρώσει το κεφάλαιο!

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η αδιέξοδη μεταφορά της λαϊκής δυσαρέσκειας από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και αντίστροφα. Η αντιλαϊκή πολιτική δε διορθώνεται, ανατρέπεται!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ