Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
Φεστιβάλ ενάντια στον πόλεμο και το ρατσισμό

Μαθητικές εκδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο, στο ρατσισμό και τα ναρκωτικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που διοργανώνουν οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Πειραματικού Λυκείου Αμπελοκήπων και θα γίνει στον πεζόδρομο (οδός Τιμολέοντος Φιλήμονος).

Ωστόσο, ένταση δημιουργήθηκε χθες το πρωί, όταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, ενώπιον της διευθύντριας του σχολείου, ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές «παρανομούν», τους κατηγόρησε για «παραποίηση αρχής»(!) και ότι δεν τήρησαν τις πρέπουσες διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι το δεκαπενταμελές του 2ου Ενιαίου Πειραματικού Λυκείου Αμπελοκήπων έστειλε αίτηση στο Δήμο για την παραχώρηση του χώρου του πεζόδρομου δίπλα στο σχολείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ και έλαβε από το Δήμο θετική απάντηση. Η διευθύντρια, επικαλούμενη ότι το σχολείο έχει ευθύνη (παρά το ότι οι εκδηλώσεις γίνονται εκτός ωρών λειτουργίας και εκτός του χώρου του σχολείου!), ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει.

Ομως, οι μαθητές καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται απειλές και πιέσεις για να μην προχωρήσουν στις εκδηλώσεις, αντί να ενθαρρύνονται γι' αυτήν την πολιτιστική - κοινωνική τους ευαισθησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ