Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
«Χρυσός» ο Μάρας

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Μάρας

Eurokinissi

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Μάρας
Εκεί που του ανήκει... στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου επέστρεψε ο Βλάσης Μάρας. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής ανδρών και εφήβων, που ολοκληρώθηκε στο Βόλο. Ο Μάρας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στο μονόζυγο, το αγαπημένο του αγώνισμα και συγκέντρωσε 15.725 βαθμούς, αρκετούς για να του δώσουν την πρώτη θέση. Τον Ελληνα πρωταθλητή ακολούθησαν ο Ρώσος Κοροκόρντιν στη δεύτερη θέση και ο Ελβετός Σέρερ στην τρίτη. Το πρωί η Ελλάδα πανηγύρισε δύο ακόμη μετάλλια με τον έφηβο Δουλκερίδη, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο. Είναι το τρίτο χρυσό του Μάρα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς είχαν προηγηθεί στην Πάτρα το 2002 και στη Λουμπλιάνα το 2004.

Η νίκη του Μάρα συνιστά ισοφάριση ενός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης, το οποίο κατείχε ο Δυτικογερμανός Εμπερχαρντ Γκίνγκερ, που είχε κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο στο μονόζυγο (Γκρενόμπλ - 1973, Βέρνη - 1975, Ρώμη - 1981). Στα αξιοσημείωτα του τελικού, η πτώση από το όργανο όλων των αθλητών που κατατάχτηκαν από την 4η θέση και κάτω. Μεταξύ αυτών και δύο από τα φαβορί του αγωνίσματος, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ιταλός Ιγκόρ Κασίνα, και ο Σλοβένος Αλιάζ Πέγκαν:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω για τρίτη φορά το χρυσό μετάλλιο σε Πρωτάθλημα Ευρώπης. Δεν είναι μικρό πράγμα. Δουλεύω πολύ καιρό για να κατεβάσω ένα νέο πρόγραμμα με μια άσκηση, που έχει το όνομά μου και η οποία με βοήθησε να νικήσω. Υπολόγισα να έρθω εδώ μόνο για το χρυσό μετάλλιο, αφού οι άλλες θέσεις δε με ενδιαφέρουν. Εκανα πάλι ένα λάθος στην έξοδο, γι' αυτό και δεν έμεινα ευχαριστημένος, αλλά το χρυσό μετάλλιο καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. Με βοήθησε πολύ και του αφιερώνω αυτό το μετάλλιο», ήταν τα πρώτα λόγια του Βλάση Μάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ