Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα χρυσοπληρωμένα πανηγύρια της ΕΡΤ

Σε εθνικό ζήτημα έχει αναγάγει, με τις «ευχές» του υπουργού Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλου, η διοίκηση της ΕΡΤ το «πανηγύρι» της Γιουροβίζιον. Μάλιστα η ΕΡΤ, με χτεσινή της ανακοίνωση, μας πληροφορεί ότι το «Everything κατακτά» και την «Ευρώπη»!

Η Αννα Βίσση είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται χώρες της Ευρώπης. Ισπανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία και άλλες χώρες την υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες. Ο Ελληνας μάλιστα πρέσβης στις Βρυξέλλες προς τιμήν της παρέθεσε και δεξίωση....

«Γιουροβίζιον», ένα πανάκριβο πανηγύρι που διοργανώνεται με τις πλάτες και τα χρήματα του ελληνικού λαού, που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο αυξήθηκε κατά 30%. Την ίδια στιγμή τα προβλήματα των πολιτών κάθε μέρα οξύνονται ακόμη περισσότερο. Η ΕΡΤ όμως έχει το δικό της προορισμό, έναν προορισμό που δε συνάδει με τον παιδευτικό και πολιτισμικό της ρόλο. Η κρατική ραδιοτηλεόραση γυρίζει την πλάτη της στο χρέος της απέναντι στους πολίτες, για πολυφωνία και ποιοτική ψυχαγωγία. Η μόνη όμως «αγωνία» που έχει όπως φαίνεται η ΕΡΤ είναι η επιτυχία της Γιουροβίζιον, η προβολή της, τα στημένα πανάκριβα σκηνικά, τα ξενόφερτα τραγούδια που αλλοτριώνουν τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας, το όμορφο πέλαγος της μουσικής μας.

Ολα τα φώτα είναι στραμμένα στην Αννα Βίσση, στο θέατρο σκιών της Γιουροβίζιον, στην επιτυχία του «Everything». Οι αρμόδιες αρχές είναι και αυτές πανέτοιμες για να «υποδεχτούν» τους καλεσμένους και προπαντός να τους «προστατεύσουν». Κάμερες ανοιχτές, αστυνομικές δυνάμεις «περιφρούρησης» έτοιμες να επέμβουν.

Γι' αυτό «καμαρώνει» η ΕΡΤ; Γι' αυτό δίνουν τα χρήματά τους οι Ελληνες; Για να αναδείξουν ένα χάρτινο θεσμό που χάνεται μόλις σβήσουν τα φώτα του χρυσοπληρωμένου πανηγυριού;

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος ισχυρίστηκε ότι τα κέρδη για την κρατική τηλεόραση θα είναι περισσότερα από ό,τι είχαν υπολογίσει. Η «επένδυση» είναι φανερό ότι έχει γίνει στο πρόσωπο της Αννας Βίσση, που μετά τις νυχτερινές πίστες θα βρεθεί γονατιστή στη φαντασμαγορική σκηνή της Γιουροβίζιον.

Από το πανηγυράκι όμως αυτό η ΕΡΤ έχει και τα τυχερά της, αφού και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δε χάνουν την ευκαιρία να αναπαράγουν το «προϊόν» που πουλάει.

Μπορεί όμως να πουλάει, αλλά κοστίζει κιόλας. Ο πρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος κρατά κρυφά τα «ντοκουμέντα» για τα έξοδα της Γιουροβίζιον. Αγνωστο επίσης είναι πόσο θα πληρωθούν ο Σάκης Ρουβάς και η Μενούνος που μέχρι τώρα, ας σημειώσουμε, δεν είχε η καημένη χρήματα για να έρθει στην Ελλάδα!

Η ΕΡΤ θα πληρώσει όμως και άλλα. Ετοίμασε εκπομπές για να «ενισχύσει» την Αννα Βίσση και τη Γιουροβίζιον. Εκπομπές που κόπηκαν μετά... πληρωμής, όπως το «Γιουροβίζιον κλαμπ». Είχαν προγραμματιστεί 8 επεισόδια που το καθένα στοίχιζε 70 περίπου χιλιάδες ευρώ. Μεταδόθηκαν μόνο τα δύο, γιατί όπως είπε ο Χρήστος Παναγόπουλος ήταν κάτω από τις προσδοκίες της ΕΡΤ. Θα πληρωθούν ακόμη δύο που δε θα μεταδοθούν, αλλά ...θα πληρωθούν και τα υπόλοιπα τέσσερα.

«Everything» λοιπόν για την ΕΡΤ, για την ελληνική συμμετοχή, για τις αγάπες από νάιλον που πληρώνονται από τις τσέπες του λαού.


Κ. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβληματισμός για δεύτερη χρονιά (2006-08-29 00:00:00.0)
Τα «πάρτι» ωφελούν την ΕΡΤ! (2006-05-26 00:00:00.0)
Η ΕΡΤ γονυπετής σε κύμβαλα αλαλάζοντα (2006-05-18 00:00:00.0)
Σόου χειραγώγησης (2006-03-16 00:00:00.0)
Οι νόμοι της αγοράς στο «τιμόνι» της ΕΡΤ (2005-10-27 00:00:00.0)
«Πανηγύρι» σκοταδισμού (2005-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ