Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μέτρα τη στάση τους

Πέραμα: Εδώ δε φτάνει ο φακός των «κινημάτων»...
Πέραμα: Εδώ δε φτάνει ο φακός των «κινημάτων»...
Για να ξέρεις τι πληρώνεις, και άρα να μπορείς να αποφασίσεις και το πώς θα πάψεις να πληρώνεις «τζερεμέδες», πρέπει να συνυπολογίζεις μια σειρά πράγματα.

Για παράδειγμα: Δεν αρκεί να γνωρίζεις ότι αυξήθηκαν κατά 25% τα κέρδη των τραπεζών, επειδή εσύ παίρνεις το ένα δάνειο μετά το άλλο, πρέπει να θυμάσαι ότι στο δάνειο δεν οδηγήθηκες γενικώς από ανάγκη, αλλά και γιατί κοντά στους βιομήχανους που δε σε πληρώνουν, υπάρχει και μια ΓΣΕΕ που με τη μία μετά την άλλη τις συμβάσεις που υπογράφει μειώνει διαρκώς την τιμή πώλησης της εργατικής σου δύναμης, κατά συνέπεια και την αγοραστική δύναμη του μισθού σου, οπότε το δάνειο έρχεται ως αναγκαστική λύση, ενώ είναι καθαρά και μόνο μια ακόμα θηλιά που σε οδηγεί σε ακόμα πιο βαθιά υποταγή.

Δεν αρκεί να γνωρίζεις ότι ο κ. Αναλυτής προωθείται για πρόεδρος της επιτροπής που θα «αναμορφώσει» το ασφαλιστικό. Πρέπει να θυμάσαι και ότι χαίρει εκτίμησης στη ΓΣΕΕ, ότι είναι το μεγάλο μυαλό του ΣΕΒ, πρωτεργάτης της διαδικασίας του κοινωνικού διαλόγου (βλέπε: συναίνεσης) μέσα από την οποία εσύ κατάντησες να βουλιάζεις κι από πάνω να σου λένε μπράβο που συμβάλλεις στην ανόρθωση της εθνικής οικονομίας (βλέπε: κέρδη του αφεντικού σου).

Για να ξέρεις τι πληρώνεις, πρέπει και να θυμάσαι ότι η συνδρομή που σου κρατούν αναγκαστικά μέσω Εργατικής Εστίας υπέρ ΓΣΕΕ καταλήγει σε χρηματοδότηση ενός Φόρουμ που έχει στόχο να μη σηκώσεις ποτέ κεφάλι. Αντί να χαζεύεις με τα νούμερα που προωθούν σε πρόθυμους δημοσιογράφους τα γραφεία Τύπου, απλά περπάτα τη διαδρομή και μέτρα... Εκτός κι αν πιστεύεις ότι χωράνε 80 ελέφαντες σε ένα «κατσαριδάκι». Και εν πάση περιπτώσει, μόλις προχτές ήταν η Πρωτομαγιά, όπου όλοι μαζί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός, με το ζόρι μαζεύτηκαν μπροστά στη ΓΣΕΕ... Εκτός κι αν πιστεύεις πως όλοι όσοι μόλις προχτές πήραν 77 λεπτά αύξηση, ξέχασαν κι όλας κι έσπευσαν να διαδηλώσουν μαζί με τον κολαούζο του δημίου τους.

Ασχετο: Για τα αλληλοκαρφώματα διαφόρων της «ιστορικής αριστεράς» δε μας πέφτει λόγος. Τα καταγράφουμε μιας και εντύπως διατυπώνονται, έτσι για να 'ναι μετρήσιμη και η ντροπή όταν - κοντά είναι ο χρόνος - θα χρειαστεί να γίνουν και οι απολογισμοί...

ΥΓ: Καταγράψαμε την απόλυτη αποσιώπηση από τον Τύπο όλων των αστών, της συγκέντρωσης στην Καισαριανή για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές, της συγκέντρωσης για την αλληλεγγύη στην Κούβα, των εκδηλώσεων για τη σχέση της Τέχνης με την Εργατική Τάξη που συνεχίζονται στο Πέραμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ