Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ

ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ... «Μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας τους θα ανακοινώσουν οι τράπεζες για το πρώτο τρίμηνο του 2006, καθώς συνεχίζεται ο ταχύς ρυθμός αύξησης των δανείων που χορηγούν στα νοικοκυριά και η συγκράτηση του κόστους λειτουργίας τους. Οι ενδείξεις και οι πληροφορίες από τις τράπεζες συγκλίνουν στο ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών θα υπερβεί το 25%, ποσοστό που είχαν θέσει πολλοί τραπεζίτες ως στόχο για το σύνολο της χρονιάς» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: «Τον πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Αναλυτή προορίζει η κυβέρνηση για πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό. Επιλογή συναίνεσης - και κατά την αντιπολίτευση, επιλογή... καθυστέρησης!» (το σχόλιο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«ΔΙΕΘΝΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ... ΤΑΞΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ: «Το Παγκόσμιο Φόρουμ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός σε διεθνές επίπεδο, μετά την πτώση του Τείχους, και εντάσσεται στις ιερότερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος (...) μπορούμε να μιλάμε σεμνά και ταπεινά για μια Νέα Διεθνή. Αλλά αυτή η Διεθνής δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Αυτές ευαγγελίζονταν την παγκόσμια επανάσταση (...) από το Φόρουμ αποκλείονται οι ένοπλες οργανώσεις» (ο Περικλής Κοροβέσης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΙΑ ΑΠΟ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ» ΜΕΧΡΙ ΓΣΕΕ... «Η πορεία κρίθηκε εντυπωσιακή από την οργανωτική επιτροπή του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμμετείχαν 80.000 άτομα, ενώ η Αστυνομία κάνει λόγο για περίπου 15.000 διαδηλωτές» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ: «Από ασυμβίβαστος, επαναστάτης και θαυμαστής των Μπάαντερ - Μάινχοφ, κατέληξε συνοδοιπόρος και "παπαγαλάκι" του Μ. Κεφαλογιάννη. Η φωτογραφία της παρακμής... (...) "Τρελά μεγαλεία" για τον "ασυμβίβαστο" της "αδέσμευτης". Σουίτες, πρώτο τραπέζι πίστα, δίπλα στους εμίρηδες. Και μάλιστα απρόσκλητος, ή, μάλλον της προσκολλήσεως, ως συνήθως. Σαν το τσιμπούρι...» (η απάντηση του «ΕΘΝΟΥΣ» σε σχόλιο του Γ. Βότση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ