Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Μεθοδεύεται κλείσιμο εργοστασίων

Αναστολή δύο τουλάχιστον εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, διαφαίνεται πλέον σοβαρά στον ορίζοντα μετά και την προφορική ενημέρωση εκπροσώπου της «Deloitte», που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διεθνής εταιρία συμβούλων προβλέπει ζημιές τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που συνεχίσουν τη λειτουργία τους και τα πέντε εργοστάσια ζάχαρης και με δεδομένο ότι φέτος λόγω της νέας ΚΑΠ και του καταστρεπτικού κανονισμού για τη ζάχαρη θα είναι πολύ μειωμένη η παραγωγή ζαχαρότευτλων. Η «Deloitte» προτείνει στη διοίκηση της ΕΒΖ να «επιστραφεί» στην ΕΕ ποσόστωση 80.000 τόνων. Τυχόν υλοποίηση της εν λόγω πρότασης, θα επιφέρει κλείσιμο μονάδων, ανεργία για εκατοντάδες εργαζόμενους και ισχυρό οικονομικό πλήγμα σε περιοχές όπου ανθεί η τευτλοπαραγωγή. Σε όλες τις μονάδες της ΕΒΖ οι εργαζόμενοι αγωνιούν καθώς δε γνωρίζουν ποιο ή ποια εργοστάσια θα αναστείλουν τη λειτουργία τους αφού - σχεδόν όλα - υπολείπονται κατά πολύ για να πιάσουν το στόχο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης, διαρρέουν ότι μέχρι τον Οκτώβρη (που θα γίνουν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές) δε θα κλείσει κανένα εργοστάσιο...

Η μελέτη της «Deloitte» αναμένεται να κατατεθεί στην πλήρη μορφή της μέχρι 22 Μάη και στη συνέχεια η διοίκηση της ΕΒΖ θα ενημερώσει τα συναρμόδια υπουργεία και την ΑΤΕ, που αποτελεί το μεγαλομέτοχο της βιομηχανίας ζάχαρης. Την απόφαση αναμένεται να λάβει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ που αποφασίστηκε να συγκληθεί στα τέλη αυτού του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ