Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ολα τα σφυριά χτυπάνε για την επιτυχία της

Στις 30 του Μάη «νεκρώνουν» τα γιαπιά

Να γίνει η επιτυχία της πανελλαδικής, πανοικοδομικής απεργίας στις 30 του Μάη προσωπική υπόθεση του κάθε οικοδόμου παλεύουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, έχοντας μπροστάρηδες την Ομοσπονδία και τα ταξικά συνδικάτα. Την ώρα που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις μεθοδεύουν τη συμμετοχή τους στο στημένο «διάλογο» για τη νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα, οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου καλούν τους εργάτες σε αντίσταση και αντεπίθεση. Σε αγώνα για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης αλλά και επέκτασή τους όπως, επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες, αλλά και ο πολλαπλάσιος πλούτος που σήμερα παράγουν οι εργαζόμενοι.

Την πρόσφατη απόφαση της Ομοσπονδίας για την προκήρυξη της απεργίας ακολουθούν ήδη οι συνελεύσεις των συνδικάτων και των παρατημάτων τους. Αμεσα πρόκειται να κυκλοφορήσουν προκηρύξεις και ανακοινώσεις, να ξεκινήσουν εξορμήσεις σε τόπους δουλιάς, μεγάλα εργοτάξια, αλλά και κάθε γιαπί, σε κάθε γειτονιά. Ο στόχος είναι καθαρός: κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να «σταυρώσει τα χέρια». Να «συρθεί» από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην ηττοπάθεια ή την ανοχή. Ν' αφήσει ανενόχλητους τους βιομηχάνους μαζί με τις δυνάμεις του δικομματισμού και αυτές της συναίνεσης να μεθοδεύουν την αρπαγή δικαιωμάτων, όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος από τον αγώνα, που χρειάζεται σήμερα ακόμα περισσότερο να ενταθεί, κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα με κάθε μορφή, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει εκδήλωση για τις «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση», την Πέμπτη, 25 του μήνα, στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ», στις 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ