Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ μεθοδεύουν νοθεία

Καταγγελίες της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

«Βιομηχανία» παραγωγής αντιπροσώπων για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, (ΕΚΤ), «έστησαν» οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, προκειμένου ν' αλλοιώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς δύναμης στο συνέδριο και να νοθεύσουν τη θέληση των εργαζομένων της περιοχής!

Αυτά κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου, στα Τρίκαλα, εκπρόσωποι της παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», (ΔΑΣ), σημειώνοντας ότι οι παρατάξεις του κυβερνητικού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού στήνουν σωματεία που δεν έχουν καμία βάση κι επιδίδονται σ' έναν αγώνα δρόμου μεταξύ τους για το ποια από τις δυο θα εμφανίσει περισσότερους ψηφίσαντες, πολλοί από τους οποίους δεν ξέρουν καν ότι ψήφισαν, άλλοι ψηφίζουν δυο φορές κι άλλοι μετέχουν στις εκλογές σωματείων, με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση! Μ' όλες αυτές τις μεθοδεύσεις «κατάφεραν», τους τελευταίους μήνες, να εμφανίσουν αύξηση των συνδικαλισμένων κατά 1.600 άτομα!!

Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, ενώ «ανταγωνίζονται» για το ποια θα έχει τα περισσότερα οφέλη από τις νόθες διαδικασίες, «συνεργάζονται» για το «κουκούλωμα» των παρατυπιών. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και αποφάσεις του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου κι αποδέχτηκαν ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά του Ειρηνοδικείου.

Η ΔΑΣ, η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει το όργιο νοθείας. Αποκάλυψε, εδώ και τρεις μήνες, τις μεθοδεύσεις, έδωσε τη μάχη μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, άσκησε όλα τα νόμιμα μέσα, ενημερώνει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να δράσουν αποφασιστικά, για να σταματήσει η κατρακύλα. Ταυτόχρονα, καλεί τους αντιπροσώπους να δώσουν την απάντηση στις εκλογές, καταδικάζοντας την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ και υπερψηφίζοντας τη ΔΑΣ.

Στον «ντορό» της ανυποληψίας

Στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ επισήμαναν ότι το συνέδριο του ΕΚΤ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που τα προβλήματα της εργατικής τάξης και, γενικότερα, των λαϊκών στρωμάτων οξύνονται, εξαιτίας της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης, που κινείται στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ και ενεργεί ως πολιτικός εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Και τόνισαν ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε επίπεδο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις είναι συμβιβασμένες και υποταγμένες στις ορέξεις των εργοδοτών. Στην ίδια κατεύθυνση - υπογράμμισαν - λειτούργησε και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, το οποίο, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οδηγήθηκε σε ανυποληψία, καθώς οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων δεν έκαναν τίποτα για την ενημέρωση των εργαζομένων του νομού και την οργάνωση της πάλης τους, όχι γιατί δεν μπορούσαν, αλλά γιατί δεν ήθελαν ένα ισχυρό εργατικό κίνημα κι ο προσανατολισμός τους δεν είναι ταξικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ