Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Επιχειρεί να αμολήσει «μελάνι σουπιάς»

«Μελάνι σουπιάς» επιχειρεί να αμολήσει το ΠΑΣΟΚ, με τις χτεσινές ενέργειές του, προσπαθώντας να «αποτινάξει» από πάνω του τις πολιτικές του ευθύνες για τις απαγωγές των Πακιστανών, αφού από τη θέση της κυβέρνησης είχε υπογράψει το 2000 τη συμφωνία η οποία επιτρέπει σε ξένες υπηρεσίες να δρουν υπό «απόρρητη ή πλαστή ταυτότητα» στο ελληνικό έδαφος. Ετσι:

-- Την παραίτηση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και νυν Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη, ζήτησε χτες το ΠΑΣΟΚ διά στόματος Ν. Αθανασάκη, με αφορμή το πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από το οποίο προκύπτει ότι το περασμένο Ιούλη έγιναν απαγωγές και παράνομες ανακρίσεις Πακιστανών μεταναστών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, να κάνει «αποδεκτή την παραίτηση αυτή», αφού, όπως ανέφερε, «σε καμιά κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να σταθεί ένας υπουργός, ο οποίος είπε αποδεδειγμένα ψέματα προς τον ελληνικό λαό σε δημόσιες δηλώσεις του και προς τη Βουλή στις απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και στην κοινοβουλευτική διαδικασία συνολικά». Ο Ν. Αθανασάκης έκανε λόγο για «συνολικές ευθύνες» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού «που έως τώρα καλύπτουν πλήρως τον υπουργό».

-- Συγχρόνως ο Γ. Παπανδρέου με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα, ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για θέματα που σχετίζονται «με την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, θέματα λειτουργίας του κράτους και των θεσμών». Σύμφωνα με τον Ν. Αθανασάκη, πρόκειται για «ένα συνολικό πλαίσιο, αφορά και το θέμα των Πακιστανών, αλλά όχι μόνο το θέμα των Πακιστανών». Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο κείμενο της επιστολής του, «δύο χρόνια και πλέον από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, παρατηρείται υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και αποδυνάμωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, λόγω της πολιτικής και των πρακτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Και όλα αυτά, όταν είναι ακόμα νωπή στη μνήμη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων η «ποιότητα δημοκρατίας» που ...απολάμβαναν επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα και μετά από αναφορές και δημοσιεύματα στον Τύπο, που έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Βρετανού πρωθυπουργού, Τ. Μπλερ, με τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Καραμανλή, η οποία αφορούσε στις κινήσεις που θα γίνονταν για τους Πακιστανούς, ο Ν. Αθανασάκης ανέφερε ότι «τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μπλερ με τον κ. Παπανδρέου για το θέμα των Πακιστανών δεν υπήρξε». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει «εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Καραμανλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ