Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΑΝΗΣ
ΟΧΙ στην «εκκαθάριση» των εργαζομένων

«Ο αγώνας που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΚΕΡΑΝΗΣ δε δικαιώνεται με την "εκκαθάρισή τους". Δεν πρέπει να δεχτούν την ένταξή τους στις λίστες της ανεργίας». Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η παράταξη της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης, καλώντας τους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, αποκρούοντας την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να εντάξει την εταιρία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, σύμφωνα με το άρθρο 46α του νόμου 1892/90.

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου, αλλά και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚΠ, γιατί συνέβαλαν ενεργά και στήριξαν τις κυβερνητικές επιλογές, υπονομεύοντας ανοιχτά τον αγώνα των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι παρατάξεις, έφτασαν στο σημείο να καλούν τους εργαζόμενους, σε συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα 15 του μήνα στο υπουργείο Εργασίας, για να επικυρώσουν με την παρουσία τους την υπογραφή του σχετικού πρακτικού για την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 46α!

Η παράταξη απαιτεί τη Δευτέρα να γίνει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για την καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης και για να παρθεί απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ