Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Χειροπιαστές αποδείξεις...

Υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, στρεφόμενη, με την πολιτική της, κατά των λαϊκών συμφερόντων. Κάποιοι απαντούν ότι αυτή η θέση είναι «πολιτικός αφορισμός» κι απόρροια «ιδεολογικής αγκύλωσης», χρησιμοποιώντας, ως «αντεπιχείρημα», το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκλέγεται με την ψήφο του λαού και δεν τη συμφέρει να στρέφεται εναντίον του, είναι κυβέρνηση της Ελλάδας και δε θέλει το «κακό» της. Εμείς δε λέμε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική, επειδή οι κυβερνώντες είναι «κακοί άνθρωποι», ή «προδότες», ούτε «ανίκανοι», αλλά επειδή είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της αστικής τάξης. Τα «πιστεύω», τα κίνητρα, οι επιλογές, οι αποφάσεις, οι πράξεις τους έχουν ταξικό χαρακτήρα. Και είναι, μεν, αλήθεια ότι τα κόμματα της κυρίαρχης τάξης καταλαμβάνουν την κυβερνητική εξουσία εκμεταλλευόμενα και τη λαϊκή ψήφο - το πώς την παίρνουν είναι γνωστό - αλλά αυτό δε συνεπάγεται, αυτόματα, ότι η κυβερνητική τους πολιτική θα είναι φιλολαϊκή.

Ας δούμε μερικά πρόσφατα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση, εν γνώσει της και με τη θέλησή της, δρα υπέρ των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών. Τι αποδείχτηκε με το «σκάνδαλο» της παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων, που αποτελεί καταφανή παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών; Οτι έγινε σε συνεργασία ξένων υπηρεσιών και κυβερνητικών παραγόντων. Με τις καταγγελίες για απαγωγές Πακιστανών μεταναστών, που μπλέκουν τη χώρα μας στα τρομοκρατικά «παιχνίδια» των ιμπεριαλιστών; Οτι έγιναν με την επιχειρησιακή συμβολή ελληνικών υπηρεσιών, που ενήργησαν κατόπιν κυβερνητικής εντολής και στη βάση των διεθνών συμφωνιών. Τι έδειξε η πρόσφατη «επίσκεψη» της Κοντολίζα Ράις στην Ελλάδα; Οτι η κυβέρνηση συντάσσεται με τις θέσεις των Αμερικανών και είναι πρόθυμη να συμβάλλει στην προετοιμασία του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του Ιράν. Το «τακίμιασμα» ελληνικής και τουρκικής ηγεσίας; Οτι η κυβέρνηση «θυσιάζει» το Κυπριακό και βάζει σε κίνδυνο το Αιγαίο, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη συνοχή του ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Αλλά, ας δούμε και μερικά άλλα παραδείγματα: Γιατί η ανεργία «καλά κρατεί»; Επειδή η κυβέρνηση δίνει το «ΟΚ» στους επιχειρηματίες ν' απολύουν όποιον κι όποτε θέλουν και να χρησιμοποιούν τους ανέργους σαν «εφεδρικό στρατό» κατά των εργαζομένων. Γιατί μειώνεται το μεροκάματο, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, πλήττονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα; Για να βγάζουν περισσότερα κέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Γιατί ξεκληρίζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες; Για να περάσει η γη στα χέρια των αγροτοκαπιταλιστών. Γιατί οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρέμποροι φορολογούνται ανελέητα κι οδηγούνται στο «λουκέτο»; Για να γίνονται οι φοροαπαλλαγές στην πλουτοκρατία και να εντείνεται η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου. Γιατί εμπορευματοποιούνται η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, ιδιωτικοποιούνται η Ενέργεια, οι Μεταφορές, οι Τηλεπικοινωνίες, «επιχειρηματοποιείται» η Αυτοδιοίκηση; Για να «αλωνίζει» παντού το μεγάλο κεφάλαιο.

Ολα αυτά και πολλά άλλα δεν είναι «ιδεολογικές φαντασιώσεις» των κομμουνιστών, αλλά χειροπιαστές αποδείξεις της αντιλαϊκής πολιτικής, τις οποίες πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι απλοί ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να βγάλουν τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα κι αναλόγως να δράσουν...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ