Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΠΟΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Στην τύχη της έχει εγκαταλείψει η κυβέρνηση τη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και να μην παράγεται το απαραίτητο για τον πολεοδομικό σχεδιασμό έργο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης απέφυγε να αναλάβει την παραμικρή δέσμευση. Ανέφερε απλώς ότι η ΔΕΠΟΣ ιδρύθηκε το 1979 και στη συνέχεια μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία με αντικείμενο τις εργασίες για τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Είπε ότι τα οικονομικά της εταιρίας δεν είναι καλά, αφού δεν έχουν αναληφθεί νέα έργα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί με δανεικά. Το μόνο που γενικά και αόριστα υποσχέθηκε, είναι ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ εξετάζει τη δυνατότητα να δοθούν στη ΔΕΠΟΣ νέα έργα.

Η Β. Νικολαΐδου τόνισε ότι σήμερα η κατάσταση στη ΔΕΠΟΣ είναι πολύ χειρότερη από το Φλεβάρη - όταν κατατέθηκε η Ερώτηση - και παρ' όλα αυτά ο αρμόδιος υφυπουργός αρκείται σε τοποθέτηση που θυμίζει απλώς «έκθεση ιδεών». Το ζήτημα, είπε, είναι να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν για την ανάκαμψη της ΔΕΠΟΣ, η οποία στο παρελθόν είχε επιτελέσει σημαντικό κοινωνικό έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ