Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
«Οχι» στην επέκταση του αεροδρομίου

Κατά της επέκτασης του διαδρόμου 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία», τάχτηκε η πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, τόνισαν ότι σχετικά με την επέκταση κατά 900 μέτρα του διαδρόμου μέσα στη θάλασσα, θα πρέπει να επανεξεταστούν οι περιβαλλοντικοί όροι και ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη περιβαλλοντικών κινδύνων. Οι ομιλητές ανέφεραν ακόμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο οικολογικής καταστροφής στην ξηρά, πιθανότητα διάβρωσης των ακτών, κίνδυνος διατάραξης των θαλάσσιων ρευμάτων, ενώ διατυπώθηκαν γενικότερες επιφυλάξεις και για τη μελέτη.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θόδωρος Ιγνατιάδης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στις καθυστερημένες κινητοποιήσεις για το θέμα από πλευράς δημοτικής αρχής, αφού το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και έριξε ευθύνες στη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και τη νομαρχική αλλά και τη δημοτική αρχή του Δήμου Θερμαϊκού για τη σημερινή εξέλιξη του προβλήματος. Εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο που γίνεται η επέκταση, σημειώνοντας ότι «είμαστε θετικοί στον εκσυγχρονισμό, όταν αυτός γίνεται προς όφελος του λαού, αλλά είμαστε κατά των σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών στην περιοχή που "εκσυγχρονισμό" ονομάζουν την ανάπτυξη υποδομών με σκοπό την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων». Ακόμη ανέφερε ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι δικαιολογημένες, καθώς από το έργο αυτό θα υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση και περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ