Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες και παράταση κατοχικής παραμονής

Από κηδεία Ιταλών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Associated Press

Από κηδεία Ιταλών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν
ΚΑΜΠΟΥΛ.- Μαχητές που φέρονται να πρόσκεινται στους Ταλιμπάν επιτέθηκαν χτες σε αστυνομικά και κυβερνητικά γραφεία κοντά στη μεθόριο με το Πακιστάν και στη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δεκατρείς, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η μάχη σημειώθηκε στην περιοχή Μπακ της επαρχίας Χοστ.

Στο μεταξύ, η «συμμαχία» των κατοχικών δυνάμεων ανακοίνωσε χτες ότι σε αεροπορικό πλήγμα που πραγματοποίησε σε «στρατόπεδο του εχθρού» στην επαρχία Ουρουζγκάν σκοτώθηκαν τέσσερις «μαχητές».

Παράλληλα, χτες, η νέα κυβέρνηση του Καναδά επιβεβαίωσε ότι θα παρατείνει την αποστολή των 2.300 Καναδών στρατιωτών στο Αφγανιστάν «για δύο χρόνια», μέχρι το 2009, όπως ανέφερε η αντιπολίτευση και το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, άλλος ένας κατοχικός στρατιώτης - αυτή τη φορά, ένας Γάλλος - βρήκε το θάνατο στο Αφγανιστάν. Ο 22χρονος στρατιώτης, σύμφωνα με το Γαλλικό Στρατό, τραυματίστηκε σε επιχείρηση αποναρκοθέτησης κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και υπέκυψε, μερικές ώρες αργότερα, στα τραύματά του, ενώ 11 μαχητές των Ταλιμπάν και πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μάχη στην περιοχή Παντζουάι κοντά στην Κανταχάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ