Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - ΑΘΗΝΑ
Συντονισμένα πυρά στην πολιτική της ανεργίας

Πανναουσαϊκό συλλαλητήριο σήμερα και πανελλαδική συγκέντρωση της ΟΕΚΙΔΕ, στη 1.30, στην πλατεία Βάθης, για απολυμένους και ανέργους

Συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης σήμερα στη Νάουσα
Συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης σήμερα στη Νάουσα
Ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης του αγώνα τους, οι απολυμένοι από τα «Κλωστήρια Νάουσας», την «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και του «Παπαφιλίππου» διατρανώνουν σήμερα στη Νάουσα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους κι ανέργους της πόλης, την απόφασή τους να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά, για πλήρη και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανναουσαϊκό συλλαλητήριο, που ξεκινάει στις 8 το απόγευμα από την πλατεία Καρατάσου. Για να πάρει απάντηση ο εμπαιγμός της κυβέρνησης μαζί με τα παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες των εργαζομένων. «Ηταν σε πλήρη σύμπλευση με τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ - σημειώνει - που πολέμησαν από την αρχή την τροπολογία της πρόωρης συνταξιοδότησης, βοηθώντας έτσι την κυβερνητική υπαναχώρηση». Με τον αγώνα τους διεκδικούν πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με 7.500 ένσημα.

Λίγες ώρες αργότερα, στη 1.30 μ.μ., στην πλατεία Βάθης, συναντιούνται με τα ίδια αιτήματα απολυμένοι, άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι στους κλάδους της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος απ' όλη την Ελλάδα, ύστερα από κάλεσμα της ταξικής τους Ομοσπονδίας (ΟΕΚΙΔΕ). Οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Νάουσα αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αγωνιστικός συντονισμός - όχι μόνο του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και συνολικά των εργαζομένων - για την υπεράσπιση των ανέργων, αλλά και τη διεκδίκηση σταθερής δουλιάς, με δικαιώματα.

Σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της ΟΕΚΙΔΕ στην Αθήνα, καλεί απολυμένους και ανέργους και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Λεωφορείο θα αναχωρήσει σήμερα στις 6.30 το πρωί, από το άγαλμα του Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ