Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΟΣΑ - ΜΜΕ
Διάσκεψη στην Ελλάδα

Τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης του ΟΟΣΑ στις 6 - 8 του Νοέμβρη στην Αθήνα, με θέμα «Εξάλειψη των εμποδίων πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές», ανέλαβε η Ελλάδα. Αρχικά, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας είχε προτείνει στον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ να αναλάβει η Ελλάδα τη διεξαγωγή της επόμενης διυπουργικής διάσκεψης για το θέμα (η τελευταία είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη), ωστόσο οι... ευχαριστίες του ΟΟΣΑ συνοδεύτηκαν από την επισήμανση ότι... δεν προβλέπεται τέτοια σύσκεψη στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης η Ελλάδα κλήθηκε παρ' όλα αυτά να αναλάβει... «πρωτεύοντα ρόλο σε δραστηριότητα του ΟΟΣΑ για τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Στο πλαίσιο αυτό θα συμμετέχει στην εκπόνηση μελέτης για το θέμα και θα διοργανώσει τη διάσκεψη.

Η κυβερνητική πολιτική είναι αυστηρά προσηλωμένη στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για στήριξη ενός πολύ συγκεκριμένου και ειδικού τμήματος επιχειρήσεων που θεωρητικά εντάσσεται στις «μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Αφορά την υποστήριξη επιχειρήσεων που δεν είναι μεγάλες, αλλά το αντικείμενό τους, τα κέρδη και η γεωγραφική δράση τους απέχουν εξαιρετικά από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ