Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»
Απλώνουν τα πλοκάμια τους παντού

Εχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις συνολικού ύψους 548 εκατομμυρίων ευρώ

Τα πλοκάμια του ιδιωτικού κεφαλαίου - μέσω του θεσμού των περιβόητων «Συμπράξεων» - απλώνονται παντού. Στην Παιδεία, όπου έχει ήδη ανακοινωθεί η κατασκευή από ιδιώτες 27 σχολικών μονάδων στην Αττική, στην Υγεία με την εισβολή των ιδιωτών στις κατασκευές, στην Πρόνοια, στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε τομείς όπως η στέγαση φορέων του Δημοσίου, τουριστικές και περιβαλλοντικές υποδομές.

Αυτά προκύπτουν από τη χτεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, σε ημερίδα για τα «ΣΔΙΤ», που διοργάνωσε το γραφείο γνωστού δικηγόρου Α. Λυκουρέζου (;) σε συνεργασία με οικονομική εφημερίδα. Σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη μέχρι χτες είχαν υποβληθεί στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ προτάσεις συνολικού ύψους 548 εκατ. ευρώ, ενώ έπεται εντός του μήνα η υποβολή νέων προτάσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ... Φαίνεται ότι οι ιδιώτες «επενδυτές» μυρίστηκαν «ψητό» και σπεύδουν να πάρουν θέση, ενώ, αν κρίνουμε από την πρωτοβουλία Λυκουρέζου, επικερδείς δουλιές φαίνεται ότι ανοίγουν και για τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, τα οποία προφανώς θα αναλάβουν το σχεδιασμό και κατάρτιση των συμβάσεων μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Την προηγούμενη Τετάρτη, εξάλλου, σε συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης Γ. Αλογοσκούφης και Α. Παπαληγούρας, συζήτησαν και το θέμα των ΣΔΙΤ στο χώρο της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα την προοπτική κατασκευής φυλακών από ιδιώτες, τις οποίες στη συνέχεια θα εκμισθώσουν στο κράτος, έναντι αδράς αμοιβής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ