Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΏΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ
Αγωνιστική και ενιαία απάντηση

Εκδήλωση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ στα Γιάννενα

Απέναντι στην ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μέσα από προσχηματικό διάλογο - απάτη επιδιώκουν το παραπέρα πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων, εργαζομένων, συνταξιούχων χρειάζεται ενιαία και η αγωνιστική απάντηση από όλους όσοι θίγονται από τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις, με στόχο την προάσπιση και ενίσχυση του δημόσιου, καθολικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και Υγείας - Πρόνοιας. Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα της προχτεσινής εκδήλωσης που πραγματοποίησε στα Γιάννενα η Ομοσπονδία ΕΒΕ του νομού για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τασούλας αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στην αντιασφαλιστική πολιτική που έχουν εφαρμόσει εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπονομεύοντας τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και στο ρόλο των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και τη γενικότερη συμφωνία τους στις κυβερνητικές αντιασφαλιστικές προτάσεις, μια τακτική που την υιοθετεί ουσιαστικά και η πλειοψηφία του Επιμελητηρίου στα Γιάννενα.

«Μαζί με το αγωνιστικό ριζοσπαστικό, συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα για τη σύγκρουση και απόκρουση της νέας επίθεσης. Τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που είναι τα στηρίγματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ολοι μαζί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι να μην επιτρέψουμε να περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα» ήταν το κάλεσμα που απεύθυνε στους παρευρισκόμενους.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η Τερέζα Βασιλείου, η οποία επισήμανε την ανάγκη κοινής συμπόρευσης και συστράτευσης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρεμπόρων, των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε από το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ ο Π. Μπαλάφας. «Οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία ΕΒΕ είναι συγκοινωνούντα δοχεία» σημείωσε και κάλεσε σε αντίσταση στην πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που οδηγούν στον αφανισμό και την εξαφάνιση των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων.

Αποκαλυπτικός για άλλη μια φορά ήταν ο ρόλος των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΕ, που δίνοντας υποκριτικές διαστάσεις υπερκομματικού χαρακτήρα και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για «ενότητα», επιχείρησαν να κρύψουν την πλήρη σύμπλευση και συναίνεση με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, αφήνοντας παράλληλα στο απυρόβλητο τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ