Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περατζάδες...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος πήγε χτες στους Λειψούς, «όπου βρίσκονται οι εθελοντές γιατροί της "Ομάδας Αιγαίου"» σύμφωνα με - επίσης - χτεσινό Δελτίο Τύπου του υπουργείου, το οποίο συμπλήρωνε: «Οι Λειψοί αποτελούν έναν ακόμη σταθμό της "Ομάδας Αιγαίου", η οποία πραγματοποιεί φέτος τον 12ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους και παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους των ακριτικών νησιών».

Η επίσκεψη αυτή στους Λειψούς έρχεται μετά την προχτεσινή συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπου ο υπουργός Υγείας τον ενημέρωσε για το «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο μας, για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, έτσι ώστε, το συντομότερο δυνατό, να προχωρήσουμε μπροστά». Προφανώς, η χτεσινή επίσκεψη του υπουργού στους Λειψούς, υποδηλώνει ότι ο διάπλους κατέχει σημαντική θέση στις «πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί»...

Αν λύνονταν μ' έναν διάπλου - ή και περισσότερους - μιας εθελοντικής ομάδας τα όποια υγειονομικά προβλήματα και πολύ περισσότερο αυτά της νησιωτικής χώρας δε θα είχαμε θρηνήσει τέσσερις πτώσεις ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ με 14 νεκρούς. Για να μη μιλήσουμε, για το τραγικό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας στα περισσότερα - τουλάχιστον - νησιά. Αλλα πράγματα χρειάζονται κι όχι περατζάδες εθελοντών και πομπώδεις δηλώσεις υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ