Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Επιλεκτική χρήση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, η ετήσια έκθεση της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τους ευρωβουλευτές να δηλώνουν ότι «οι δράσεις της ΕΕ για την υπεράσπιση και τη διάδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο έχουν βελτιωθεί σε ορισμένους τομείς». Ετσι, η Ενωση στην έκθεση παρουσιάζεται ως «θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ στην πραγματικότητα είναι αυτή που δίνει τις κατευθύνσεις για τη βάναυση καταπάτησή τους, με πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόσχημα την «προστασία των Ευρωπαίων από την τρομοκρατία», στο όνομα της οποίας απώλεσαν τις περισσότερες ελευθερίες τους...

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση, καταγγέλλοντας την υποκριτική πολιτική της ΕΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, στην αιτιολόγηση ψήφου του, είπε χαρακτηριστικά: «H Εκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο" εκφράζει με κυνικό τρόπο την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ. Επιχειρεί να εμφανίσει την ΕΕ σαν τον παγκόσμιο θεματοφύλακα και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, "εξαγωγέα" της δημοκρατίας στον κόσμο. Το σεβασμό και την προσήλωση της ΕΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία την έζησαν από πρώτο χέρι οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Παλαιστίνης κ.ά., που ματοκυλίστηκαν από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρησιμοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την επιλεκτική τους δήθεν προστασία σαν πρόσχημα που της δίνει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (EIDHR), χρηματοδοτεί "έγχρωμες επαναστάσεις", κάθε λογής πειθήνιες ΜΚΟ για να εκβιάζει και να υπονομεύει κυβερνήσεις χωρών που δε συμμορφώνονται με τις στρατηγικές της επιδιώξεις. Οι αναφορές της Εκθεσης στη φτώχεια, στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα κλπ. αποτελούν πρόκληση για τους λαούς, που στενάζουν κάτω από την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Το ΚΚΕ καταψηφίζει την Εκθεση και καταγγέλλει την προκλητική υποκρισία της ΕΕ και την επιλεκτική χρησιμοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως μέσο ιμπεριαλιστικών πιέσεων ακόμη και εξαπόλυσης πολέμων κατά των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ