Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΕΚΑΠ
Σε Ιταλία και Κίνα τα BF

Στην ιταλική αγορά μπαίνουν τα τσιγάρα BF της ΣΕΚΑΠ, μετά από συμφωνία που υπογράφηκε με το Ιταλικό Μονοπώλιο, η οποία προβλέπει επίσης ότι η ιταλική εταιρία «Filtrati» θα παράγει στο εξής το βιολογικό φίλτρο για λογαριασμό της ελληνικής συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας. Παράλληλα προχωράει η συνεργασία της ΣΕΚΑΠ με το Κινέζικο Μονοπώλιο Καπνού και ήδη έχει υπογραφεί σχετικό προσύμφωνο.

Η συνεργασία με την Κίνα θα αφορά την πώληση τσιγάρων BF και κυρίως βιολογικών φίλτρων. Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Ηλ. Σεϊτανίδης, ανακοινώνοντας χτες τα παραπάνω, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, λέγοντας πως θα έχει θεαματική ανάπτυξη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα θετικά εμπορικά βήματα της ΣΕΚΑΠ φαίνεται να χρησιμοποιούνται όχι για όφελος των Ελλήνων καπνοπαραγωγών, αλλά για το «μπουντρούμιασμα» της καπνοβιομηχανίας στο χρηματιστήριο. Παράλληλα, διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν βάλει ως στόχο, όπως φαίνεται, την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ και όχι την ενίσχυση του συνεταιριστικού της χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ