Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση νέων χαρακτών στη Λάρισα

Ο Κ. Νίτσοςστο μνημείοτου Κ. Βιδάλη
Ο Κ. Νίτσοςστο μνημείοτου Κ. Βιδάλη
Τη δυνατότητα να έρθει σ' επαφή με το έργο 22 νέων χαρακτών, δίνει στο φιλότεχνο κοινό της Λάρισας η «Εταιρία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος», η οποία, σε συνεργασία με τη «Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα», παρουσιάζει στο θαυμάσιο χώρο της Πινακοθήκης την έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2005-2006». Στην παρουσίαση εκτίθενται 54 έργα των: Οδυσσέα Αννιτσάκη, Γιώργου Βλασσόπουλου, Μαρίας Γκορίτσα - Παπαδημητρίου, Γιώργου Γκρέκα, Ιωάννας Δελφίνου, Ελισάβετ Διονυσίου, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Δημήτρη Δουρδούμα, Μιχαήλ Ερσωτέλου, Αντρέα Κολοβού, Ανδριάνας Κώτση, Γιώργου Μπαλού, Γεωργίας Νταλαγιώργου, Γιώργου Πάλλη, Παναγιώτη Παναγή, Σοφίας Παπαδοπούλου, Κυριάκου Παστίδη, Μαρίας Πάτση, Αγγελικής Συμεωνίδου, Μαρίας Φίλη, Θεοδώρας Χανδρινού, Γαβριήλ Χονδρέλλη.

Πρόκειται για μια έκθεση που οργανώνεται κάθε τρία χρόνια - είναι η τέταρτη κατά σειρά - η οποία έχει γίνει θεσμός για την καλλιτεχνική ζωή της χώρας, καθώς δίνει πιστή εικόνα της δουλιάς των νέων χαρακτών, αλλά και τον προσανατολισμό της χαρακτικής στον τόπο μας. Μετά τη Λάρισα θα παρουσιαστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ θα ταξιδέψει και στην Κύπρο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε και μίλησε ο Κώστας Νίτσος, πρόεδρος της «Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος» - παρών ήταν και ο Μιχάλης Αλεβιζάτος, ανιψιός του αείμνηστου Α. Τάσσου και μέλος του ΔΣ - ο οποίος, αναφέρθηκε εν συντομία, στους σκοπούς της «Εταιρείας», σημειώνοντας ότι από την ίδρυσή της το 1986 και μέχρι σήμερα προβάλλει το έργο των νέων χαρακτών, με μόνο κριτήριο την ποιότητα. Αναφερόμενος, δε, στη σύγχρονη χαρακτική, επισήμανε ότι βρίσκεται σε περίοδο αναζητήσεων και πειραματισμών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσωπικότητα, την αγωνιστική δράση και το έργο του Α. Τάσσου. Με την ευκαιρία της ομιλίας του στη Λάρισα, ο Κ. Νίτσος αναφέρθηκε και στον συνάδελφό του στη δημοσιογραφία Κ. Βιδάλη, που μαρτύρησε στη θεσσαλική γη, ενώ κατέθεσε και λίγα λουλούδια στο βράχο - μνημείο που υπάρχει προς τιμήν του. Στα εγκαίνια μίλησαν, επίσης, η Ειρήνη Κατσίγρα, πρόεδρος της «Δημοτικής Πινακοθήκης» και η Νατάσα Πάκα, ιστορικός Τέχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ