Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Aκολουθώντας τον ... Μπέργκμαν

Σκηνή από το οικογενειακό έπος του Μπέργκμαν «Φάνι και Αλέξανδρος»
Σκηνή από το οικογενειακό έπος του Μπέργκμαν «Φάνι και Αλέξανδρος»
Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΤ-1 συνεχίζει να μεταδίδει μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες της Eβδομης Tέχνης στον αιώνα που φεύγει. Στο πλαίσιο απόψε θα μεταδώσει την ταινία του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Φάνι και Αλέξανδρος». Μια ταινία που εμπεριέχει και αυτοβιογραφικά στοιχεία του σκηνοθέτη. Στην Ουψάλα της πρώτης δεκαετίας του 20ού αιώνα τη γιορτή των Χριστουγέννων μια διάσημη ηθοποιός, που είναι πλέον γιαγιά, καλεί την οικογένειά της να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Η οικογένεια αποτελείται από τον γιο της Οσκαρ, τη γυναίκα του Εμιλι και τα δυο τους παιδιά τη Φάνι και τον Αλέξανδρο, το δεύτερο γιο της Καρλ και τη Γερμανίδα γυναίκα του. Τα παιδιά παρακολουθούν με χαρά και ενδιαφέρον τις συζητήσεις και περνούν όμορφα. Οι όμορφες μέρες όμως θα χαθούν, όταν ξαφνικά θα πεθάνει ο Οσκαρ και λίγο αργότερα η μητέρα της Φάνι και του Αλέξανδρου, η Εμιλι, παντρευτεί έναν επίσκοπο. Ο επίσκοπος θα φέρεται τυραννικά σχεδόν στα παιδιά και η ζωή τους θ' αλλάξει ριζικά. Ενα οικογενειακό έπος από το μεγάλο σκηνοθέτη, που αγγίξει την ανθρώπινη ψυχή. Παίζουν οι Περνίλα Αλγουιν, Μπέρτολ Γκούβε, Εύα Φρέλινγκ, Χάριετ Αντερσον κ.ά. (ΕΤ-1 21.00).

«Υπόθεση Καρλίτο», γκανγκστερική δραματική ταινία σκηνοθετημένη από τον Μπράιαν ντε Πάλμα. Ο Καρλίτο Μπριγκάντε είναι Πορτορικανός γκάνγκστερ, που καταδικάζεται σε 30 χρόνια κάθειρξη γιατί είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Πέντε χρόνια αργότερα, με νομικά τεχνάσματα και μ' ένα παραθυράκι του νόμου, θ' αποφυλακιστεί. Ο Καρλίτο, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, είχε πάρει την απόφαση να μην μπλεχτεί με παράνομες ενέργειες και να τραβήξει ένα δρόμο διαφορετικό. Ετσι γίνεται συνέταιρος σ' ένα γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Για να μαζέψει όμως τα λεφτά που χρειάζονται για το γραφείο, αναγκάζεται να δουλέψει σ' ένα μπαρ. Εκεί η ζωή του θ' αρχίσει από την αρχή, αφού θα συναντήσει ο,τι ήθελε ν' αποφύγει και θα μπλεχτεί σε επικίνδυνες ιστορίες. Ενδιαφέρουσα ταινία του ντε Πάλμα με τον Αλ Πατσίνο στο ρόλο του εγκληματία, που δεν μπορεί ν' αποφύγει τη μοίρα του. Παίζουν ακόμη οι Σον Πεν και Πηνελόπη Αν Μίλερ (STAR 23.15).

«Καρτούς». Κωμωδία του Φιλίπ ντε Μπρόκα, που βασίζεται σ' ένα γαλλικό θρύλο και συνδυάζει την τραγωδία με τη φάρσα, το παραμύθι με τη βίαιη περιπέτεια. Το 18ο αιώνα ο γιος του Κούπερ, ο Καρτούς, γίνεται ένας γρήγορος, έξυπνος και ταλαντούχος κλέφτης, χωρίς όμως να χάσει την ευαισθησία και το ρομαντισμό του. Πρωταγωνιστούν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και η Κλαούντια Καρντινάλε(ΕΤ-3 24.00).

«Ακολουθώντας την Εϊμι». Ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ. Ο Χόλντεν και ο Μπάνκι είναι δύο καλλιτέχνες κόμικς που έχουν πάθος με τη δουλιά τους. Ο Χόλντεν θα ερωτευτεί παράφορα την Αλίσα, μια συνάδελφό του που θα την ερωτευτεί και ο Μπάνκι. Φαρσοκωμωδία του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, με ένα έξυπνο σενάριο και με πρωταγωνιστές τους Μπεν Αφλεκ, Τζόι Λόρεν Ανταμς, Τζέισον Λιν και Κέβιν Σμιθ (STAR 02.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ