Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχίζουν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων στα καταστήματα, από τη Δευτέρα 3 Ιούλη έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομορων Νομών και Νήσων Αιγαίου. Η Ομοσπονδία καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί των πραγματικά χαμηλών τιμών, ενώ εφιστά την προσοχή των καταστηματαρχών στην τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή τυχόν κυρώσεων.

Το επιβαλλόμενο πρόστιμο στους καταστηματάρχες, σε περίπτωση παράβασης των όρων διενέργειας των εκπτώσεων, ανέρχεται έως και 3%, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου των κατά τόπους Νομαρχιών θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους. Για το λόγο αυτό οι καταστηματάρχες θα πρέπει να προσέξουν τα εξής: Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση, επιβάλλεται η αναγραφή διπλών τιμών ή ποσοστού έκπτωσης σε όλα τα είδη, όπως επίσης και η ανάρτηση στο κατάστημα έγγραφης αναγγελίας ότι πραγματοποιεί τακτικές εκπτώσεις. Επίσης, απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με εκπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως και η διενέργεια προσφορών ή οποιαδήποτε παρεμφερής πρακτική, είκοσι ημέρες από τη λήξη των εκπτώσεων.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου των κατά τόπους Νομαρχιών θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των όρων διενέργειας των εκπτώσεων, το δε επιβαλλόμενο πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται έως και 3%.

Από την πλευρά του το ΙνστιτούτοΚαταναλωτών(ΙΝΚΑ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν καλύτερα την περίοδο των εκπτώσεων, ενώ συνιστά μεγάλη προσοχή στην προσφυγή στο δανεισμό (πιστωτικές κάρτες) καθώς, όπως επισημαίνει, «το 1999 καταγράφηκαν 3.087 παράπονα για τις πιστωτικές κάρτες, μέσω των οποίων τουλάχιστον το 63% των καταναλωτών πραγματοποιεί τις αγορές του και στις εκπτώσεις, τη στιγμή που για το θέμα των εκπτώσεων καταγράφηκαν μόλις 466 παράπονα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ