Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΕ
Η «λαγνεία» των κερδών

Ο ενταφιασμός της αγροτικής πίστης και η γοργή μετατροπή της ΑΤΕ σε μια ακόμη εμπορική κερδοσκοπική τράπεζα, που θα λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους και το χρηματιστηριακό δείκτη και όχι τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής με τη χορήγηση ευνοϊκών δανείων, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χτες στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας.

Στην έκθεση πεπραγμένων για το 1999 που παρουσίασε ο διοικητής της ΑΤΕ, Π. Λάμπρου, επιχείρησε να εκθειάσει το νέο επιχειρηματικό πρόσωπο που απέκτησε η Τράπεζα. Δεν παρέλειψε βέβαια, να σημειώσει ότι εξετάζονται τα βήματα για την τελική είσοδό της στο χρηματιστήριο.

Το όλο περιεχόμενο της έκθεσης κινήθηκε υποστηρικά προς την προειλημμένη απόφαση του Μετόχου - δηλαδή της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών - για την ταχύτατη ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΑΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Π. Λάμπρου ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα της Τράπεζας παρουσίασαν σημαντική αύξηση ύστερα από δύο χρόνια κατά 59% έναντι της προηγούμενης χρήσης. Από 445,1 δισ. δραχμές που ήταν το 1998 ανήλθαν το 1999 σε 771,8 δισ. δραχμές, ενώ σε ό,τι αφορά τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις γνώρισαν το 1999 αύξηση ρεκόρ (587,7%). Τέλος, τα καθαρά κέρδη χρήσεως προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 113,1 δισ. δρχ. έναντι μηδενικού αποτελέσματος το 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ