Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζεται το όργιο των δολοφονιών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Αλεξάντερ ντε Χεσούς Γκαλίντο, ένας από επιζώντες της Πατριωτικής Ενωσης (της μετωπικής οργάνωσης του αριστερού επαναστατικού κινήματος στη δεκαετία του '80), κομμουνιστής αγωνιστής είναι το τελευταίο θύμα της πολιτικής της κυβέρνησης Ουρίμπε. Της πολιτικής την οποία έχει ονομάσει «πατριωτικό πόλεμο» και είναι ο βρώμικος ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Ενας βρώμικος πόλεμος που θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που ο Ουρίμπε επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής 28 Μάη. Οι δυνάμεις της Αριστεράς και το Κολομβιάνικο ΚΚ, μέσα σε αυτές, συμμετέχουν με υποψήφιο Πρόεδρο τον ακαδημαϊκό Κάρλος Γκαβίρια στην εκλογική Συμμαχία «Δημοκρατικός Εναλλακτικός Πόλος».

Ο Γκαλίντο εξαφανίστηκε στις 18 Μάη και το σώμα του, καμένο και σφαγιασμένο βρέθηκε 3 μέρες αργότερα, σύμφωνα με το Anncol, σε περιοχή όπου δρουν ανεξέλεγκτα ναρκέμποροι και παραστρατιωτικές ομάδες που υποτίθεται έχουν «αφοπλιστεί. Η νέα αυτή δολοφονία αποδεικνύει την εγκληματική διάσταση του βρώμικου πολέμου της κυβέρνησης Ουρίμπε ειδικά έναντι των κομμουνιστών, αλλά και επιζώντων της Πατριωτικής Ενωσης που έχουν καλέσει «για τη συνέχιση» του αγώνα.

Εν τω μεταξύ, δέκα μυστικοί αστυνομικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας «κατά λάθος», σε ανταλλαγή πυρών με στρατιώτες σε μια αγροτική περιοχή στα νότια της Κολομβίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Καμίλο Οσπίνα. Σύμφωνα με τον υπουργό, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην κοινότητα Χαμούντι, όταν οι αστυνομικοί εξέλαβαν από λάθος τους στρατιώτες για εμπόρους ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ