Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στη Βραυρώνα

Η πρώτη πυρκαγιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου ξέσπασε χτες στη Βραυρώνα της Αττικής, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι αυτό το καλοκαίρι περιμένουν «μαύρες μέρες» τα δάση της χώρας, καθώς οι εξαγγελίες για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και οι άλλες αντιδασικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ανοίγουν την όρεξη των καταπατητών και των εμπρηστών. Αλλωστε, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, και η χτεσινή πυρκαγιά, που κατέκαψε τμήματα της δασικής έκτασης στην περιοχή Χαμολιά, οφείλεται σε εμπρησμό.

Οι φλόγες ξεπήδησαν λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά σε δρόμο που οδηγεί στο Πόρτο Ράφτη. Λόγω του δυνατού αέρα, επεκτάθηκε γρήγορα. Στον τόπο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες σταδιακά έφτασαν τους 75 πυροσβέστες, που επιχειρούσαν με 25 οχήματα. Δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενίσχυσαν το έργο της κατάσβεσης που κράτησε πάνω από 4,5 ώρες.

Οπως είπε στον «Ρ» ο Παν. Μωραΐτης, από το Σύλλογο Οικιστών Ν. Βραυρώνας, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, αφού ξεκίνησε σε αρκετή απόσταση από το δρόμο και μέσα από δασική έκταση. Πρόσθεσε πως ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας είχε εκτελέσει έργα καθαρισμού σε αρκετά σημεία της περιοχής, όμως τα περισσότερα σπίτια που ανήκουν σε παραθεριστές δεν είχαν καθαριστεί από τους ιδιοκτήτες τους. Η Βασ. Κούτρα δήλωσε πως, σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες, δύο σπίτια καταστράφηκαν στον Αγ. Σπυρίδωνα. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε στις 19.35.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ