Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Εφαλτήριο κοινής πάλης

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., έξω από το ΕΚΠ το πανεργατικό συλλαλητήριο

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, οι εργαζόμενοι της πόλης συμμετέχοντας στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, Δημοσίου), ο Σύλλογος Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας καθώς και συνδικαλιστές βιοτέχνες και έμποροι.

Χτες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής εξαιτίας της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι οδηγούνται σ' ένα εργασιακό μεσαίωνα με την αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων τους.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, πρόσθεσαν, η μόνη λύση είναι ο συντονισμένος αγώνας ο οποίος σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος. Γι' αυτό, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους και τους νέους, δηλαδή όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική, να μην περιμένουν λύσεις από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΠ, οι οποίες ταυτίζονται με την κυβερνητική πολιτική, αλλά να πάρουν μόνοι τους την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά σωματεία και τους συνδικαλιστές, για να ισχυροποιηθεί ο ταξικός πόλος που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Εφαλτήριο αυτής της κοινής προσπάθειας αποτελεί το αποψινό συλλαλητήριο, το οποίο οι διοργανωτές του πιστεύουν πως θα αποτελέσει την αφετηρία νέων ταξικών αγώνων του εργατικού κινήματος της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ