Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ και χτες οι «αψιμαχίες» της κυβέρνησης με την Εκκλησία, με αφορμή το κήρυγμα του μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικου, όπου, παρουσία του κ. Χριστόδουλου, επιτέθηκε εναντίον της «ολιγαρχίας» εκείνων, που, όπως είπε, επιχειρούν να «ανυψώσουν το νανώδες ανάστημά τους» ενάντια στην Εκκλησία (σελίδα 8).

ΑΠΑΙΤΗΣΗ για διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, αλλά και ανάγκη τα σωματεία να αναλάβουν δράση, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε ανατροπή στο ασφαλιστικό, εκφράστηκε μέσα από τη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας, Πειραιά και Ελευσίνας (σελίδα 14).

ΜΠΡΟΣΤΑ στις ευθύνες του, για την όξυνση των ναυτεργατικών προβλημάτων, όπως αυτό της ανεργίας, τις δραματικές εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, την υπονόμευση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου και, συνολικά, για την εφοπλιστική ασυδοσία, έφεραν χτες τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστο Παπουτσή, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους (σελίδα 16).

ΠΑΡΕΛΘΟΝ για το δημόσιο - και τυπικά - αποτελεί πλέον ο ΟΤΕ, αφού, με την έγκριση του νέου του καταστατικού, ο Οργανισμός παύει να υπάγεται στο νόμο 2414 περί εταιριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στο εξής θα διέπεται από τις διατάξεις του νόμου 2190/20 περί ανωνύμων εταιριών (σελίδα 18).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι πολύμορφες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Αύριο Σάββατο, στην πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό, στις 8.30 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, με ομιλητή τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Σοφιανό, που μίλησε χτες στην παραλία του Βόλου, σε εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα για την ειρήνη και άνοιξε τις εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλία (σελίδα 21).

ΣΥΜΠΤΩΣΗ απόψεων του δικομματισμού, στην ενίσχυση, ουσιαστικά, του διοικητικού ρόλου της ΤΑ ως θεσμού οργανικά ενταγμένου στον κρατικό μηχανισμό και την αποδυνάμωση του λαϊκού του χαρακτήρα, διαπιστώθηκε σε συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού (σελίδα 23).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ