Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Να μη χαθεί στιγμή!

Εντείνεται η δράση της ΔΗΚΕΒΕ για συμμετοχή των ΕΒΕ και υποστήριξη των ψηφοδελτίων της

Κλίμα αισιοδοξίας για τη μάχη των εκλογών στα Επιμελητήρια, που θα διεξαχθούν στις αρχές του Ιούνη, μετέφεραν το βράδυ της Δευτέρας οι συνδικαλιστές - υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη ΔΗΚΕΒΕ Αθήνας. Τα πρώτα θετικά μηνύματα από την ανταπόκριση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στις θέσεις της ΔΗΚΕΒΕ προέκυψαν από τις οργανωμένες περιοδείες που έχουν ξεκινήσει, τόσο σε επίπεδο κλάδων, όσο και στις γειτονιές. Βασική θέση της παράταξης είναι ότι οι συγκεκριμένες αρχαιρεσίες έχουν πολιτική σημασία, καθώς οι ηγεσίες στα Επιμελητήρια τα χρησιμοποιούν όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μικρών ΕΒΕ, αλλά για την επίτευξη συναίνεσης στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και την υλοποίηση πλευρών της που σχετίζονται με τον κλάδο.

Γι' αυτό οι εκλογές στα Επιμελητήρια έχουν ανάλογη σημασία και για τις παρατάξεις που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίες επιδιώκουν μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα να εμφανίσουν τους ΕΒΕ ως υποστηρικτές αυτής της πολιτικής η οποία πλήττει και τους ίδιους καθημερινά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην καταπολέμηση της αποχής από την πλευρά της πλειοψηφίας των μικρών ΕΒΕ. Αποχή που εξυπηρετεί τις παρατάξεις του δικομματισμού και απορρέει από την απογοήτευση των ΕΒΕ για το ρόλο των Επιμελητηρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, το αίτημα για αλλαγή του ρόλου των Επιμελητηρίων μπορεί να υποστηριχτεί μόνο από τη συμμετοχή στις εκλογές και τη στήριξη των ψηφοδελτίων της ΔΗΚΕΒΕ, η οποία θέτει με σαφήνεια την ανάγκη αντιμονοπωλιακής δράσης για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των ΕΒΕ. Με έμφαση καταγγέλθηκε και η επιθετικότητα του μεγάλου κεφαλαίου, μεγαλεμπόρων, πολυκαταστημάτων, πολυεθνικών, καθώς και η φορολογική και η ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη έγινε νέος καταμερισμός της δουλιάς ώστε να φτάσουν οι θέσεις της παράταξης σε όσο γίνεται περισσότερους ΕΒΕ. Εκτός από τις περιοδείες πραγματοποιούνται και συσκέψεις, ενώ θα ενταθεί η προσωπική επαφή με τη διακήρυξη της παράταξης για τις εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για τα Επιμελητήρια (2006-05-20 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η «Αγωνιστική Ενότητα» στη Θεσσαλονίκη (2001-12-19 00:00:00.0)
Εκλογές με αγωνιστική προοπτική (2001-12-08 00:00:00.0)
Ψήφο προς όφελος των μικρών ΕΒΕ (2001-12-07 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι εκλογές (1997-12-12 00:00:00.0)
Ψήφο αντίστασης για επιμελητήρια δίπλα στους ΕΒΕ (1997-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ