Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Η αντεργατική πολιτική δεν κάνει διακρίσεις

Στο εργοστάσιο της ΕΑΒ στο Σχηματάρι περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Βοιωτίας του Κόμματος

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντλήσουν συμπεράσματα από τη μέχρι σήμερα πλούσια εμπειρία τους και να συμβάλλουν στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο πολιτικό και το συνδικαλιστικό επίπεδο, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες, τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος, Τάκης Τσιόγκας, μιλώντας χτες σε συγκέντρωση εργαζομένων, στα πλαίσια περιοδείας της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και προηγουμένως του ΠΑΣΟΚ αφορούν όλους τους εργαζόμενους. «Σήμερα αφαιρούνται δικαιώματα και κατακτήσεις, που αύριο θα χτυπήσουν και τη δική σας πόρτα». Τα δικαιώματα αυτά, συνέχισε, κατακτήθηκαν με αγώνες και σήμερα απαιτείται ένταση της πάλης για την υπεράσπιση, τη διεύρυνσή τους. Η πολιτική αυτή εκφράζεται μέσα και από τη μεθοδευμένη ολομέτωπη επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, το νόμο για τις πρώην ΔΕΚΟ, τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και αλλού.

Ειδικά για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετέχει στον «κοινωνικό διάλογο» που έχει ξεκινήσει, σημειώνοντας «ό,τι έχουμε χάσει μέχρι τώρα, το έχουμε χάσει από τους "κοινωνικούς διαλόγους". Ο,τι έχουμε κερδίσει, τα κερδίσαμε με τους αγώνες». Ακόμα, υπογράμμισε, ότι ο νόμος για τις πρώην ΔΕΚΟ στόχο έχει να γενικεύσει το αντεργατικό πρότυπο του ΟΤΕ. Ενώ, χαρακτήρισε άθλια τα μεροκάματα και τους μισθούς που προβλέπει η κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ. Τέλος, αναφερόμενος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τόνισε ότι «εμείς έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να εκλεγούν δήμαρχοι και νομάρχες που θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων».

  • Ακολουθώντας το παράδειγμα των πρώην ΔΕΚΟ που έχουν ήδη «ασπαστεί» τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για «αυξήσεις» στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας, η διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης ανακοίνωσε χτες ότι υπογράφτηκε σύμβαση εργασίας. Συγκεκριμένα προβλέπονται αυξήσεις 3% για το 2006 και 4% για το 2007.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τον «Συμπαραστάτη του δημότη και του επιχειρηματία» (2011-03-24 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο οι αποζημιώσεις τους (2009-02-04 00:00:00.0)
Υπόθεση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων (2005-12-02 00:00:00.0)
Χαστούκι στο μεγάλο κεφάλαιο η ενίσχυση του ΚΚΕ (2003-07-31 00:00:00.0)
Ισχυρή αντίσταση στην καταιγίδα των ιδιωτικοποιήσεων (1998-04-04 00:00:00.0)
Γευόμαστε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους (1998-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ