Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση

Πληθαίνουν τα μηνύματα καταδίκης για την προκλητική απόλυση του στελέχους του ΠΑΜΕ Πέτρου Κεφαλά. Νέα εξόρμηση χτες από τις ταξικές δυνάμεις στους εργαζόμενους της εταιρίας

Ξεκάθαρο το μήνυμα των ταξικών δυνάμεων στην γκαραζόπορτα της «Βάκενχουτ»
Ξεκάθαρο το μήνυμα των ταξικών δυνάμεων στην γκαραζόπορτα της «Βάκενχουτ»
Δυναμώνει μέρα με τη μέρα το κύμα αλληλεγγύης στον συνδικαλιστή και στέλεχος του ΠΑΜΕ Πέτρο Κεφαλά για την προκλητική απόλυσή του από την εταιρία φύλαξης «Βάκενχουτ», ύστερα από τη μεθοδευμένη άρση της συνδικαλιστικής προστασίας από τη δευτεροβάθμια επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82. Με ανακοινώσεις τους, τα ταξικά συνδικάτα καταγγέλλουν την απροκάλυπτη συνδικαλιστική δίωξη και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόλυσης, σημειώνοντας τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη στη νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στη δίωξη συνδικαλιστών που η εργοδοσία δεν μπορεί να βάλει στο χέρι.

Ο Πέτρος Κεφαλάς, μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στη «Βάκενχουτ» και γγ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ειδοποιήθηκε με εξώδικο την περασμένη Δευτέρα για την απόλυσή του, ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες της εργοδοσίας να «απαλλαχτεί» από την παρουσία και τη δράση του για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη συμπόρευσή τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις ανακοινώσεις αλληλεγγύης προστέθηκαν χτες αυτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών χώρων, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής, Πειραιά και Νήσων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας έχει από την πρώτη στιγμή καλέσει το επιχειρησιακό σωματείο της «Βάκενχουτ» και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας να συνεδριάσουν έκτακτα και να προκηρύξουν 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Χτες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, συνδικαλιστές από τα ταξικά σωματεία της Αθήνας και τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν νέα εξόρμηση στην εταιρία, καλώντας τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν την απόλυση του συναδέλφου τους. Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, τη σοβαρή πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ «γιατί με την απόφαση της "ανεξάρτητης Δικαιοσύνης" για την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για απολύσεις συνδικαλιστών που η εργοδοσία δεν μπορεί να βάλει στο τσεπάκι της».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, να οργανωθούν στο σωματείο τους, να απομονώσουν τους υποταγμένους συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ». Και απαιτεί να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του Πέτρου Κεφαλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ