Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΧΙ στις αντιλαϊκές επιλογές!

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Βροντερό μήνυμα αντίστασης και έντασης των αγώνων με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, έστειλαν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εργάτες, άνεργοι και συνταξιούχοι του Πειραιά που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων της πόλης, χθες το απόγευμα πήραν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Πιστοί στο αγωνιστικό τους ραντεβού οι εργαζόμενοι και συνταξιουχοι του Πειραιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο Θύμιος Ευθυμίου, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα που εξέτασε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η συντονιστική επιτροπή και στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που έθεσε για το επόμενο διάστημα. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά με κυρίαρχο σήμερα το ζήτημα της παιδείας. «Πρέπει οι εργαζόμενοι - σημείωσε - οι γονείς, να μπουν μπροστά σ' αυτές τις αυταρχικές μεθόδους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ένα μήνυμα συνολικά στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που αντιστέκεται στις επιλογές της. Θα πάρει ακόμα μια απάντηση στο συλλαλητήριο της Πέμπτης».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του ΕΚ Πειραιά, Μιχάλης Νουφαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημερινή κατάσταση και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη. Στάθηκε ιδιαίτερα στις αποφάσεις του Ελσίνκι και τόνισε ότι «οι 15 με την υπογραφή και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν και αποδέχθηκαν τη διχοτόμηση της Κύπρου, την παραπομπή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο δικαστήριο της Χάγης, τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού που θα επεμβαίνει όπου υπάρχουν "κρίσεις"». Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της Παιδείας, ο Μ. Νουφαρίτσης υπογράμμισε: «Δε θα επιτρέψουμε να φτιάξουν ένα σχολείο που θα παράγει μισομορφωμένους, μισοανειδίκευτους, μισοαπασχολούμενους, ευκολόχρηστα τυποποιημένα φτηνά εργατικά χέρια για τις ανάγκες του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Να κατεβάσετε τα χέρια από τα παιδιά της εργατικής τάξης. Να πάρετε μακριά τη δικαιοσύνη σας και τις δυνάμεις καταστολής από τα σχολειά».

Για το νέο προϋπολογισμό, ο Μ. Νουφαρίτσης σημείωσε ότι πρόκειται για έναν ακόμα αντιαναπτυξιακό βαθιά αντιλαϊκό προϋπολογισμό που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στον πλούτο και τη φτώχεια. Καταλήγοντας τόνισε: «Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αποκρούουμε τα φασιστικά φαινόμενα του κοινωνικού αυτοματισμού, αντιπαλεύουμε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων της ΟΝΕ. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν».

Μέσα σε πλήθος συνθημάτων, ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παλέψουμε μαζί τον ίδιο εχθρό (2005-04-19 00:00:00.0)
Η νέα Γραμματεία (2002-09-06 00:00:00.0)
Επιβάλλεται η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (2001-01-16 00:00:00.0)
Μαχητικά στον αγώνα! (2000-10-04 00:00:00.0)
"Επεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών" (1999-02-25 00:00:00.0)
Πέραμα και Ζώνη συνεχίζουν (1996-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ