Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΣΗΕΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ για την εκλογή της 7μελούς Εφορευτικής Επιτροπής. Οι εκλογές διεξάγονται στον 3ο και 5ο όροφο των γραφείων της ΕΣΗΕΑ, από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Σε αναστολή της διαδικασίας των προσλήψεων με μερική απασχόληση υποχρεώθηκε η δημοτική αρχή του Δήμου Πετρούπολης -εκλεγμένη με τη στήριξη του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ - μπροστά στις εντεινόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων και στις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνονταν με βάση τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εισαγωγή και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να προλάβουν πιθανή αιφνίδια αλλαγή των σχεδίων του δήμου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Δημοτολόγια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη στάση, που θα γίνει από τις 10.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού στην παραπάνω υπηρεσία.

ΤΥΠΕΤ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο «Υγείας Μέλαθρον» πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ). Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση ότι έχει εξαπολύσει επιχείρηση τρομοκρατίας με απολύσεις, καθαιρέσεις και μετακινήσεις εργαζομένων, αλλά και ότι κωλυσιεργεί για έξι μήνες τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προτείνει αυξήσεις-ψίχουλα. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη, και με συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΤΥΠΕΤ.

ΚΘΒΕ: Την άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου απαιτούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ), οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, εδώ και δύο χρόνια δεν παίρνουν ούτε την ετήσια αύξηση από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ