Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΒΡΟΥ
Ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα

Τα συνήθη ανεπαρκή μέτρα προωθεί η κυβέρνηση και για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών του Εβρου, όπως προκύπτει από κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, και οι υφυπουργοί Εσωτερικών Αθ. Νάκος και Οικονομικών Π. Δούκας και από άλλη απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη.

Συγκεκριμένα, η πρώτη απόφαση για κτίρια κατοικίας που έπαθαν ολική ζημιά και θα ανακατασκευαστούν δικαιολογεί στεγαστική συνδρομή 430 ευρώ το τ.μ. και για συνολική επιφάνεια έως 120 τ.μ. Για ανακατασκευή επαγγελματικών χώρων δικαιολογεί στεγαστική συνδρομή 265 ευρώ ανά τ.μ., δηλαδή μέχρι το ποσό των 31.800 ευρώ για κτίρια μέχρι 150 τ.μ.

Για τις επισκευές σε «μη φέροντα» στοιχεία κτιρίων το ποσό της στεγαστικής συνδρομής φτάνει μέχρι 50 ευρώ ανά τ.μ. (και επιπλέον 1.000 ευρώ για επισκευή κατεστραμμένου καυστήρα), ενώ για τα φέροντα στοιχεία (σκελετός) μέχρι 100 ευρώ ανά τ.μ.

Η στεγαστική συνδρομή, που θα χορηγείται σε δύο δόσεις, ως γνωστόν, αποτελείται κατά 1/3 από δωρεάν κρατική επιχορήγηση και κατά 2/3 από άτοκα δάνεια 15ετούς διάρκειας αποπληρωμής.

Δικαίωμα στη στεγαστική συνδρομή έχουν οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές και βρίσκονται στις πλημμυροπαθείς περιοχές που οριοθετήθηκαν ως εξής: Αβαντος και Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αριστήνου και Ανθείας του Δήμου Τραϊανούπολης, και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σουφλίου, Λαβάρων, Διδυμοτείχου, Πραγγίου, Πυθίου, Ορεστιάδας, Πενταλόφου, Κυπρίνου, Ριζίων και Καστανιών.

Με την άλλη απόφαση του υπουργού Οικονομίας εγκρίνεται επιδότηση επιτοκίου για κεφάλαια κίνησης των επιχειρήσεων του Νομού Εβρου. Η επιδότηση είναι 30% στα επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ύψος του δανείου δεν ξεπερνά το 20% του ετήσιου τζίρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ