Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Να γίνει η ψήφος μήνυμα αγώνα

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δουν τι κρύβεται πίσω από τις φραστικές αντιπαραθέσεις του δικομματισμού, απηύθυνε προχτές το βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Αϊ-Γιάννη στη Νίκαια.

«Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τόνισε, πρέπει να δουν, ότι πέρα από τη συμφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου (ΕΕ - ΝΑΤΟ) προχωρούν σε διευρυμένη πολιτική συμφωνία όπως εκφράστηκε με το χαιρετισμό της συλλογικής σύμβασης που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, την αποδοχή από τη ΝΔ των 10 προτάσεων για το Aσφαλιστικό που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, την άρση του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την προσφυγή και των δύο στο ΝΑΤΟ σαν απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα».

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρόσθεσε, μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των τοπικών εκλογών για να καταδικάσουν την πολιτική που μοιράζει ανεργία, ανέχεια, λιτότητα στο λαό και διεύρυνση των κερδών και των προνομίων των μονοπωλίων.

Αναφερόμενος στην Κοκκινιά επισήμανε ότι στη Νίκαια η ψήφος καταδίκης στην κυρίαρχη πολιτική είναι και ψήφος νίκης του αγωνιστικού συνδυασμού που αποτέλεσε την προηγούμενη τετραετία ανάχωμα σε αντιλαϊκές πολιτικές. «Εμείς, τόνισε, απευθυνόμαστε ανοιχτά με τις θέσεις μας, τη δράση μας και το μαχητικό μας ψηφοδέλτιο στο Δήμο της Νίκαιας στους ψηφοφόρους του δικομματισμού, καταγγέλλοντας τις όποιες μεθοδεύσεις σχεδιάζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσουν την αγωνιστική δημοτική αρχή». «Θα προσπαθήσουν, υπογράμμισε, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή εργατική οικογένεια και την πολιτική που είναι υπεύθυνη γι' αυτά. Ο λαός της Κοκκινιάς, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μπορεί να συγκρίνει. Σε δήμο και νομαρχία η επιλογή είναι μήνυμα αγώνα και προοπτικής απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική».

«Διεκδικήσαμε μαζί με τους εργαζόμενους»

Τον αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα που έχει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος της Νίκαιας που στο τιμόνι της διοίκησης είναι η «Δημοκρατική Ενότητα» επισήμανε στην ομιλία του ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας, λέγοντας πως, «διεκδικώντας μαζί με τους δημότες, αναγκάσαμε την κεντρική εξουσία να ενισχύσει οικονομικά τον δήμο, να μην επιτρέψουμε να εγκατασταθούν στην πόλη κάμερες παρακολούθησης και να εμποδίσουμε την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Στα τέσσερα χρόνια που είμαστε στη διοίκηση του Δήμου» τόνισε, «δεν αυξήσαμε δημοτικά τέλη, ούτε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αποκαταστήσαμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με την άμεση απόδοση των χρημάτων από το δήμο στις διευθύνσεις των σχολείων, ενώ την ίδια στιγμή, με την ολοκλήρωση νέων σχολείων, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση της διπλοβάρδιας των σχολείων».

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στις παρεμβάσεις μέσα στην πόλη με έργα αλλά και στις παρεμβάσεις στον τομέα του Πολιτισμού, του αθλητισμού, της καθαριότητας, του πράσινου, επισήμανε την αλληλέγγυα στάση της δημοτικής αρχής σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αντιδράσουν με την ψήφο τους και να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, ώστε να έχουν συμπαραστάτες στους αγώνες τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου πρώην δήμαρχος Νίκαιας και βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Νουφαρίτσης Γραμματέας της ΚΟ Κοκκινιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη συμμετοχή στην 20ή ειρηνοδρομία (2010-04-27 00:00:00.0)
Κάνουν αντικομμουνισμό, γιατί φοβούνται το μέλλον (2009-08-24 00:00:00.0)
Σχεδιάζει κινητοποιήσεις για την Παιδεία (2006-04-05 00:00:00.0)
«Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ» (2006-03-01 00:00:00.0)
«Γροθιά» στις λογικές της μιζέριας (2006-02-16 00:00:00.0)
Διεκδικούν δυναμικά (2004-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ