Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«Δωρεάν Αθλητισμός για το λαό»

Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα του λαού και όχι τόπος ιδιωτικών συμφερόντων, τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης»
Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα του λαού και όχι τόπος ιδιωτικών συμφερόντων, τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης»
Την αντίθεσή της στην ολοένα και αυξανόμενη εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού, κάτι που στερεί από την εργατική τάξη το δικαίωμα στη φυσική αγωγή, εξέφρασε η παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης» σε εκδήλωση που πραγματοποίησε με την «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Οπως τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕ Ηλιούπολης Λευτέρης Μακρυκώστας, «η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση στον Αθλητισμό που συνεχώς ορθώνονται εμπόδια στο δικαίωμα που έχουν για την άθληση». Οι όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις σε σχέση με τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή, εγκαταστάσεις, σε επιστημονικό προσωπικό και από την άλλη ο ασφυκτικός περιορισμός του ελεύθερου χρόνου κάνουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό να θεωρείται πολυτέλεια. Οπως τόνισε ο Λευτέρης Μακρυκώστας, οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγούν στη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα και στον Αθλητισμό, που πρέπει κάποιος να πληρώσει για να αθληθεί.

«Η Δημοκρατική Παράταξη Ηλιούπολης απορρίπτει την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική δράση στο χώρο του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής και αγωνίζεται για τη δωρεάν παροχή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Διεκδικούμε μαζικό λαϊκό Αθλητισμό και Προσχολική Αγωγή. Επίσης η δωρεάν άθληση για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους να καλύπτεται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να έχουν σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων άθλησης για όλους» ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της ΔΕ Ηλιούπολης.

Από τη μεριά της η δημοτική σύμβουλος και μέλος της ΔΕ Ηλιούπολης Χρυσούλα Λαμπούδη αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα του αθλητισμού στην περιοχή. Οπως εξήγησε στην Ηλιούπολη το δημοτικό κολυμβητήριο στοιχίζει 35 ευρώ. Τα 15ήμερα μαθήματα για αρχάριους στο τένις κοστίζουν 250 ευρώ, ενώ η συμμετοχή των περισσοτέρων σωματείων κυμαίνεται από 15-έως 35 ευρώ. «Τα ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν, αντίθετα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στον αθλητισμό ανθίζουν. Οι περισσότεροι γυμναστές παραμένουν απλήρωτοι ή βρίσκονται πότε εδώ και πότε εκεί εξαιτίας της έλλειψης σχεδιασμού, κάτι που κάνει ακόμα δυσκολότερες τις συνθήκες για άθληση», επισήμανε η Χρυσούλα Λαμπούδη.

Το ρόλο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης αποκάλυψε η Αγαθή Χήναρη, που υπήρξε μέλος του ΔΣ του Οργανισμού. Οπως τόνισε, ο ΑΟΔΗ έχει μεταβληθεί σε έναν ανταποδοτικό οργανισμό που έχει ξεφύγει πλήρως από αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να κάνει.

Στη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους που ακολούθησε έγινε λόγος για το πρόβλημα χώρων που αντιμετωπίζει η περιοχή σε αντίθεσή με τα ιδιωτικά γήπεδα 5Χ5 που συνεχώς αυξάνονται, την ουσιαστική αδιαφορία της νυν δημοτικής αρχής για λύση στο πρόβλημα της άθλησης, καθώς και για το πρόβλημα σε αυτόν τομέα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ